Пролећено уређење општине Врбас на више од 70 локација

На више од 70 локација у граду и у пет насеља општине Врбас данас је почела велика акција пролећног уређења. Више од 600 грађана, радника јавних предузећа и општинских служби, Општинског већа и чланова удружења грађана, уклонили су смеће, покосили траву и орезал дрвећа у бројним градским парковима и на зеленим површинама, а механизацију и другу опрему за рад обезбедиле су поједине локалне компаније.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић, који је заједно са грађанима учествовао у акцији чишћења, истакао је да су грађани показали велику еколошку свест и приврженост заједници. "Чист и уређен Врбас је главни задатак свих нас. Радници наших комуналних служби су свакодневно ангажовани на уређењу града. Данашња акција, у коју је укључено више од 600 Врбашана, представља додатни допринос уређењу и унапређењу животног амбијента у самом граду, али и свим насељеним местима. Ребалансом буџета предвидели смо 110 милиона динара за комуналне послове. У склопу овог износа значајну ставку представља одржавање зелених површина и чистоће на јавним површинама. Захваљујем се свима који су се узели учешће у данашњим активностима, а у будућности планирамо и друге заједничке акције у интересу грађана", рекао је Ројевић.

Директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић истакао је да је захваљујући масовности акције урађен у рекордном времену веома велики и значајан посао. "Очистили смо и уредили бројна места која не улазе у редован уговор и план одржавања зелених површина између нашег предузећа и локалне самоуправе, што нам је посебно важно. Ово је одличан пример ефикасне сарадње конумланог предузећа и грађана, како можемо помоћи једни другима, јер имамо заједнички циљ да живимо у чистом граду и чистим селима", рекао је Шкундрић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"