Обележен Светски дан физичке активности

Млади у Врбасу, посебно љубитељи спорта, обележили су данас Светски дан физичке активности. Овим поводом Канцеларија за младе општине Врбас, заједно са Вељком Вукићевићем, професором физичке културе и докторандом Факултета за спорт и физичку културу, на теренима Центра за физичку културу "Драго Јововић" организовали су јавни тренинг ком су могли да придруже сви заинтересовани, заједно вежбају, али и чују резултате анкете о физичким навикама Врбашана.

Истраживање спроведено у популацији од 18 до 30 година, на узорку од 500 Врбашана, показало је да је мање од половине наших суграђана свакодневно физички активно.

Резултате анкете можете видети ОВДЕ.

"Најзначајнији циљеви обележавања овог важног датума су истицање бројних предности бављења физичком активношћу, указивање на позитивне ефекте редовног вежбања, као и промовисање здравог начина живота као императива за очување здравља", поручено је учесницима јавног тренинга и јавности.

Међународни дан физичке активности установила је Светска здравствена организација. Ове године обележен је под слоганом "Кретањем до здравља“, како би се истакло да кретање и умерене вежбе заиста доводе до смањења ризика од болести, у првом реду гојазности, повишеног нивоа шећера у крви и канцера, а спорт доприноси и бољем менталном стању.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"