Врбас домаћин V Купа нација у боксу за јуниоре

Средином јуна Врбас ће по пети пут бити у знаку бокса, јер се од 06. до 13. јуна, одржава Куп нација у боксу за јуниоре. Овим поводом данас је одржан састанак Организационог одбора овог међународног такмичења, коме су поред чланова одбора присуствовали и челни људи локалне самоуправе, представници Центра за физичку културу "Драго Јововић", Дома здравља, Црвеног крста, Полицијске станице Врбас, Канцеларије за младе и Културног центра, који су потврдили сарадњу и помоћ овом престижном турниру.

Секретарка Војвођанског боксерског савеза Дарија Хаџић саопштила је да је до сада учешће на турниру потврдило 12 држава и то: Словачка, Летонија, Грчка, Сједињене Америчке Државе, Киргистан, Словенија, Хрватска, Русија, Северна Македонија, Црна Гора,  Босна и Херцеговина и домаћин Србија. Пријаве трају до краја маја, а члан Организационог одбора Игор Шкундрић очекује да ће на овогодишњем турниру учешће узети 20 држава. Елиминационе борбе ће почети 08. јуна у Центру за физичку културу "Драго Јововић"’ и трајаће пет дана.

"Планирамо да поставимо ринг на централном градском тргу 12. јуна, када ће се одржати  финалне борбе", истакао је Шкундрић и додао да ће се турнир одржати уз поштовање свих епидемиолошких мера, а да ли ће се дозволити и присуство публике, одлучиће Кризни штаб за борбу против COVID 19. Шкундрић се захвалио на пуној подршци Боксерском савезу Србије и општини Врбас, која је је уједно и носилац овог турнира.

Заменик председника општине Милан Глушац и члан Општинског већа задужен за спорт Срђан Станић сложили су се, да се подршком међународном турниру не промовише само спорт, него и цела општина Врбас, а "кроз спорт успевамо да успоставимо и више облике сарадње", истакао је Глушац.

Прилог ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"