Обележен 09. мај - Дан победе над фашизмом

Полагањем венаца на четири спомен обележја - на Спомен костурницу на Градском гробљу, Споменик погинулим војницима Црвене армије, затим на Споменик палим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године, те на Споменик палим борцима Народноослободилачког рата и жртвама фашизма у центру Врбаса, представници општине Врбас, појединих удружења грађана и политичких организација, обележили су данас 09. мај - Дан победе над фашизмом.

Делегацију општине Врбас предводио је председник општине Предраг Ројевић.

"Ми се данас, на Дан победе над фашизмом, у име слободарског Врбаса, захваљујемо свим нашим неустрашивим прецима који су се храбро борили и жртвовали за највеће људске и цивилизацијске вредности. Њихова херојска победа велика је и важна за све нас. И зато смо обавезни да сваке године 9. мај обележавамо као дан тријумфа добра над злом. Дужни смо да се сетимо свих оних који су своје животе положили за праведнију и бољу будућност. За боље човечанство. Они су се заједно са милионима других жртвовали за слободни Врбас, слободну Војводину и слободну Србију. За слободу целог света. Жртвовали су се да бисмо ми могли да живимо у миру, и да слободно градимо своју будућност", рекао је Ројевић. Заједно са председником општине делегацију локалне самоуправе чинили су Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, и Милан Глушац, заменик председника општине.

Венце, уз делегацију општине Врбас, положили су и представници Општинског одбора СУБНОР-а, Удружења српско-руског пријатељства "Род", и локалних одбора Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Српске радикалне странке.

Поводом Дана победе над фашизмом, делегација Општинског одбора Српске напредне странке, коју су чинили Срђан Станић, Игор Шкундрић и Немања Завишић, положила је венце на Споменик палим борцима на градском гробљу. Венци су положени и на споменик погинулим борцима Црвене армије, као и на Споменик погинулима у ратовима од 1991. до 1999. године.

"Морамо бити достојни дела наших храбрих предака који су однели победу над фашизмом, највећим злом у људској историји. Сваког 9. маја морамо се сећати храбрих дела оних који су однели победу у рату за спас човечанства. Наша је обавеза да памтимо њихову жртву и славимо њихов подвиг", рекао је Срђан Станић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"