Кредити Фонда за развој АПВ

Фонд за развој Војводине расписао је конкурс за дугорочно кредитирање развојних програма у области привреде на територији АП Војводине у 2008. години. Основни циљеви доделе средстава су подстицање привредне активности, ефикасности и ефективности пословања субјеката у области привреде, подизање степена конкурентности и повећање извоза и запослености. Кредити ће се одобравати у области производње и услуга, за набавку основних средстава, опреме и лиценцних права.
    Право учешћа имају мала и средња предузећа са већинским приватним капиталом и предузетници, сви са седиштем на територији АП Војводине и који послују у периоду дужем од три године.
    У области пољопривреде за набавку пољопривредне опреме и механизације и набавку основног стада и матичног јата. Право учешћа имају мала и средња предузећа са већинским приватним капиталом, предузетници и земљорадничке задруге које поседују задружну својину, сви са седиштем на територији АП Војводине и који послују у периоду дужем од три године. Фонд ће кредитирати и опремања мини фарми (фарме ван насељених места). Право учешћа имају и физичка лица – носиоци регистрованог пољопривредног газдинства са пребивалиштем на територији АП Војводине. Средства за финансирање пројеката по овом конкурсу нису намењена за куповину и изградњу нових или адаптацију постојећих грађевинских објеката, за куповину земљишта, за опремање угоститељских објеката и трговине, за набавку путничких аутомобила и за обртна средства. Могући одобрени износ кредита креће се од 500.000 до 30 милиона динара.

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...