Потписани уговори о изградњи станова у Врбасу, НС и Чачку за избеглице из БиХ и Хрватске

У Београду су данас потписани уговори о извођењу радова на изградњи укупно 133 стана за избеглице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Станови ће бити изграђени у Врбасу (14), Новом Саду (94) и Чачку (25) у оквиру донаторског Регионалног стамбеног програма.

Регионални стамбени програм је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске који има за циљ да трајно стамбено збрине најугроженије избегличке породице из ове четири земље. Програмом у Републици Србији руководи Комесаријат за избеглице и миграције. Јединица за управљање пројектима у јавном сектору је имплемент партнер Програма.

Уговоре је у просторијама Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд са извођачима радова потписао в.д. директора ЈУП-а Душан Ковачевић. Укупна вредност радова је 5.396.658 евра са ПДВ-ом. Рок за изградњу станова у Врбасу је 280 дана, у Новом Саду је 360, а у Чачку 330 дана. Уговор о извођењу радова на изградњи 94 стана у Новом Саду и 14 у Врбасу са директором ЈУП-а потписао је Филип Максимовић испред Групе понуђача "Кеј" Ваљево и "Југоградња" Београд, а Уговор о извођењу радова на изградњи 25 стамбених јединица у Чачку Вукајло Бабић испред Групе понуђача "Инобачка" Нови Сад, "Архиком" Нови Сад и "Брканлић Инжењеринг" Нови Сад.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"