Потписан уговор о завршетку изградње Дома културе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима 24 локалне самоуправе за финансирање и суфинансирање инфраструктурних пројеката у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, основног образовања и васпитања и развоја спорта.

Реч је о пројектима који ће бити реализовани заједно са локалним самоуправама, а од укупног износа средстава Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања АП Војводине обезбедила готово 3,3 милијарде динара.

Један од уговора потписао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас. Према уговору, за финансирање пројекта под називом "Завршетак изградње културно-пословног центра Дом културе Врбас са партерним уређењем", издвојено је 100 милиона динара.

„Ово је важан дан јер започињемо велике инвестиције у Војводини. Показали смо у минуле четири године добар заједнички приступ, ефикасност и јединство у припреми пројеката. Желимо да у 2021. години завршимо започете инвестиције из ранијих година – пречистаче у Бачкој Тополи и Малом Иђошу. То су веома значајне инвестиције јер обезбеђују здраву животну средину. Током пролећа почеће и радови на изградњи Студентског културног центра у Новом Саду и новог Дома за душевно оболела лица у Чуругу. Ове године биће завршено и стављено у функцију Народно позориште у Суботици, веома захтеван пројекат који је реализован заједно са Владом Републике Србије, као и аквапарк на Палићу. Започећемо реконструкцију локалне путне мреже у Сечњу, Шиду, Жабљу, Апатину, Новом Бечеју, Житишту, Оџацима и Бачкој Паланци. Наставићемо радове и на реконструкцији локалне путне мреже на Фрушкој гори, која је постала веома важна туристичка дестинација. Желимо да створимо добре инфраструктурне услове за развој туризма. Заједно са локалним самоуправама у овој години радиће се на завршетку спортске хале у Инђији и адаптацији Градског стадиона у Зрењанину, доградњи фискултурне сале у ОШ 'Јован Поповић' у Сремској Митровици, завршетку изградње Дома културе у Врбасу, изградњи градског купалишта у Ковину и градске пијаце у Кикинди. Чека нас велики посао, желимо да помогнемо мање развијеним општинама и широм Војводине имаћемо значајне инвестиционе захвате", истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

"Покрајинска влада издвојила је за општину Врбас 100 милиона динара за завршетак радова на изградњи Дома културе и партерног уређења центра града. За грађане општине Врбас и локалну самоуправу неприхватљиво је да 30 година наша деца немају место где ће да прате позоришне представе и друге културне догађаје. Неприхватљиво је да грађани морају да иду на позоришне представе у Нови Сад или Београд, и зато је ова инвестиција веома важна за све нас. Коначно ћемо добити савременн Дом културе и позориште, захваљујући Покрајинској влади и Управи за капитална улагања АП Војводине. Данас смо потписали уговор о додели средстава, надам се да ћемо у наредних месец дана приступити расписивању јавне набавке, а крајем априла или почетком маја започети реализацију пројекта", рекао је након потписивања уговора Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

Додели уговора присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"