Расписани конкурси за подстицаје у области пољопривреде

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је седам конкурса за 2021. годину:

– Конкурс за доделу средстава за суфинансирање трошкова набавке прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу на територији АП Војводине у 2021. години. Циљ конкурса је унапређење органске производње, набавке прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу на територији АП Војводине. За реализацију ових активности предвиђено је укупно  9.000.000 динара.

– Конкурс за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми у АП Војводини. Циљ конкурса је повећање ефикасности, конкурентности и одрживости производње на фармама у АП Војводини у 2021. години. За његову реализацију биће издвојено укупно 90.000.000 динара.

– Конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за прераду воћа и поврћа, укључујући и печурке. Циљ конкурса је улагање у нову опрему ради повећања прихода на пољопривредним газдинствима и запошљавања руралног становништва. За реализацију овог конкурса предвиђено је укупно 25.000.000 динара.

– Конкурс за доделу средстава за подршку младима у руралним подручјима на територији АП Војводине. Циљ овог конкурса је демографска обнова руралних подручја АП Војводине ради подстицања останка младих у тим подручјима односно њиховог повратка из градова. За реализацију конкурса у 2021. години предвиђено је укупно 200.000.000 динара.

– Конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору на територији АП Војводине. Циљ је интензивније коришћење и заштита пољопривредних земљишних ресурса у АП Војводини у 2021. години. За реализацију овог конкурса предвиђен је укупан износ од 80.000.000 динара.

– Конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака на територији АП Војводине. Циљ конкурса је повећање обрадивих површина под опремом и системима за наводњавање, као и заштита земљишта спречавањем развоја корова уз побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака. За реализацију овог конкурса предвиђено је 370.000.000 динара.

– Конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за набавку опреме за заштиту од временских непогода и елемената потребних за подизање производних засада воћака, винове лозе и хмеља у 2021. години. Циљ конкурса је повећање површина засада воћа под системом противградне заштите као и повећање површина под новим засадима воћа и винове лозе у Аутономној Покрајини Војводини. За реализацију овог конкурса предвиђен је укупан износ од 85.000.000 динара.

Све о конкурсима можете видети ОВДЕ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"