Потребно унапредити сарадњу општине Врбас и РРА Бачка

Унапређење комуналне инфраструктуре и стварање услова за долазак страних инвестиција представљају кључни приоритет у раду општине Врбас, рекао је данас председник општине Врбас Предраг Ројевић на састанку с новоименованом директорком Регионалне развојне агенције Бачка, Иваном Крсмановић.

Ројевић је нагласио да општина Врбас има изузетну сарадњу с Владом Републике Србије и Покрајинском владом и да захваљујући тој сарадњи инвестициони планови општине у овој години премашују 1,5 милијарди динара.

"Како бисмо још више унапредили развој наше општине разговарали смо са новом директорком Развојне агенције Бачка Иваном Крсмановић о модалитетима унапређења сарадње и могућностима обезбеђивања реализације нових пројеката значајних за нашу општину. Драго нам је што је наша заједница међу првим срединама које посећује нова директорка Развојне агенције. То је сасвим у складу са величином и значајем наше општине у Војводини и Србији. Општина Врбас је позната као традиционални привредни и културни центар. Наши грађани су веома заинтересовани за привредна и друга улагања и тражимо начине да их обезбедимо", рекао је Ројевић.

Директорку РРА Бачка Ивану Крсмановић и њену сарадницу Николину Пупавац, који у агенцији води сектор за развој општина и малих и средњих предузећа и предузетника, дочекали су Предраг Ројевић и Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас.

"Циљ наше посете био је унапређење постојеће сарадње и утврђивање планова рада за ову годину. Разговарали смо о организовању обука за привреднике и предузетнике, моделима помоћи микро, малим и средњим предузећима, те о осмишљавању и могућој реализацији заједничких пројеката. Подршка привредника и предузетницима важна је за развој општине Врбас", истакла је директорка Регионалне развојне агенције Бачка.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"