Одржана VI седница СО Врбас

Данас је одржана VI седница Скупштине општине Врбас. 

Одборници локалног парламента донели су нову Одлуку о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији општине Врбас, Одлуку о условима коришћења кеса за испоруку робе на месту продаје роба и услуга, измењену и допуњену Одлуку о обављању комуналних делатности, а затим и дали подршку образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности општине Врбас.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, Александра Хевер разрешена је дужности члана Школског одбора Основне школе "Јован Јовановић Змај"' у Змајеву, а на ово место именована је Данијела Савановић; Наташа Милетић разрешена је дужности члана Школског одбора Основне школе "Петар Петровић Његош", а именован Милош Ускоковић; Славица Нешковић и Биљана Јанковић разрешене су дужности чланови Школског одбора Основне школе "Бранко Радичевић" у Равном Селу, а именоване су Дејана Ковачевић и Александра Ковачев.

До измене је дошло и на челу Центра за физичку културу "Драго Јововић"; уместо Огњена Васиљевића за в.д. директора установе именована је Миљана Штулић, која је поднела оставку на функцију одборника у локалном парламенту.

Ова седница била је и прва у којој су одборници цео скупштински материјал добили у дигиталном формату. За ово је било потребно да одборници задуже нове таблет уређаје. 

"Скупштина општине Врбас уштедеће годишње чак три милиона динара увођењем новог модела достављања материјала. Уместо штампаних материјала, свих 36 одборника, руководство општине и чланови Општинског већа, од 01. фебруара дневни ред добијају у електронском формату, и могу му приступити преко таблет уређаја. Од сада ћемо само на папиру и штампи штедети 250.000 динара сваког месеца. Уверена сам да ћемо на овај начин значајно унапредити рад Скупштине општине и да ћемо захваљујући бржој достави материјала наш рад учинити ефикаснијим", оценила је Сања Жигић, председница СО Врбас.

Таблет уређаји набављени су у сарадњи са Телекомом Србија.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"