Породицама палих бораца уручена помоћ

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, Ивор Лукин, члан Општинског већа, и Јована Вујтовић, помоћница председника општине,  обишли су нешто више од четрдесет породица палих бораца и уз жеље за добро здравље и срећу у 2021. години, уручили им једнократну финансијску помоћ и симболични пакет помоћи.

Сада већ традиционално, све који по Закону о правима бораца, инвалида и породица палих бораца остварују право на породичну инвалиднину, овим малим знаком пажње руководство локалне самоуправе подсећа да ненадокнадиве губитке и жртве које су поднели, Врбас није и не сме заборавити.

"Они су положили животе за слободну Србију у којој данас живимо. У најтежем тренутку, на браник отаџбине стали су честити, часни, храбри и сигурни родољуби своје отаџбине, знајући за кога живе и за кога су спремни да жртвују властите животе. Иако је прошло неколико деценија од када су угашени животи јунака са територије наше општине, ране боле и даље, ожиљци су трајни, док њихови херојски подвизи остају вечно уписани вечно у историји нашег народа. Многи хероји положили су своје животе да би данас ми, сведоци овог времена живели у миру и слободи, и као такву Србију сутра предали у аманет својим потомцима. Те жртве нису и не смеју бити заборављене. Прошлост не можемо променити, време не можемо вратити али јунаке тог времена, Врбас памти и памтиће вечно. Симболичним знаком пажње желимо да подсетимо да су наша врата отворена за решавање свих проблема са којим се сусрећу породице палих бораца, у складу са нашим ингеренцијама", истакао је Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"