Покрајински секратар Дане Баста посетио Врбас

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, заједно са сарадницима, посетио је данас општину Врбас и разговарао са руководством локалне самоуправе о стању спорта и спортске инфраструктуре у Врбасу. Басту су дочекали Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, који су госте из Покрајинске владе упознали са пројектима у овој области реализованим у претходном периоду, те резултатима које су у години на измаку остварили спортисти из општине Врбас. Домаћини су Басту дочекали у згради Општинске управе, а затим су заједно посетили стадион ОФК Врбас и Центар за физичку културу "Драго Јововић".

"Изражавам задовољство резултатима радова на стадиону крај Шлајза, које је извршила општина Врбас кроз конкурс Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за изградњу, санацију и опремање спортске инфраструктуре. За ту намену издвојили смо 3.474.000 динара и овим средствима урађена је атлетска стаза. Услови за бављење базичним спортовима, као што је атлетика, које смо сада добили много су бољи, и наш план је да наставимо са сличним улагањима. У разговору са председником општине упознали смо се и са другим потребама у овој области, као што је замена паркета у Центру за физичку културу, и покушаћемо да у наредном периоду, да ли у нашем секретаријату или кроз апел кровном министарству, пронађемо средства за решавање и других проблема и наставимо улагање. Спорту увек требају бољи услови", рекао је Баста.

Председник општине Предраг Ројевић захвалио се гостима из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину на издвојеном времену за посету Врбасу, истичући да је први сусрет био прилика за упознавање са спортским приликама и плановима у овој области.

"Отворили смо низ спортских тема и надам се да ћемо уз помоћ Покрајинске владе, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и надлежног министарства, успети да реализујемо неке од идеја и планова на пољу унапређења услова за бављење спортом. У томе већ имамо искуства и како то треба да изгледа најбољи је пример управо ОФК Врбас и стадион крај Шлајза. Локална самоуправа је сама обезбедила средства за комплетно уређење свлачионица и тоалета у објекту на стадиону, а заједно са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину уредили смо атлетску стазу и поставили 800 столица на главној трибини стадиона. Жеља нам је да наставимо заједно и покушамо да обезбедимо средства за постављање тартан подлоге на атлетској стази. То би било веома важно за развој атлетике и спорта уопште, и дало би нам прилику да будемо организатори разних такмичења и митинга", рекао је Ројевић.

         

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"