Агро инфо караван стиже у Врбас

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) организоваће у 15 локалних самоуправа широм Србије Агро инфо караван, предавања на којим ће се пољопривредни произвођачи и сезонски радници моћи упознати са поједностављеном процедуром ангажовања на сезонским пословима путем портала и мобилне апликације.

Како је најављено, од 24. децембра до 15. јануара Агро инфо караван посетиће Зрењанин, Ниш, Чачак и Краљево, Суботицу и Бачку Тополу, Инђију и Сремску Митровицу, Гроцку, Свилајнац и Јагодину, Зајечар и Неготин, и Сомбор и Врбас, а због противепидемијских мера систем ће бити представљен на отовреном.

Како је саопштено, након реформе којом је уведена електронска пријава сезонаца, промоција на терену кључна је за разумевање бенефита легалног ангажовања, и за послодавце и за раднике. Шефица Јединице за храну и пољопривреду у НАЛЕД-у Тиса Чаушевић рекла је да је рад на црно у овој области смањен за 37 одсто само током прве године, а досад је пријављено око 44.000 сезонаца чија су права заштићена и увећани су буџетски приходи за четири милиона евра. "Почев од 24. децембра, током девет дана свим заинтересованим представницима локалних органа, произвођачима и сезонским радницима Агро инфо караван представиће процедуру, предности електронске пријаве и поделити промотивне материјале", објаснила је Чаушевић.

Агро инфо караван организује Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), уз подршку Немачке развојне сарадње, а иницијативу за поједностављење процеса покренули су 2015. године група пољопривредних компанија из Срема и НАЛЕД.

КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...

Почиње Равно Село Филм Фестивал

29. јун 2022. КУЛТУРА

Почиње Равно Село Филм Фестивал

У четвртак, 30. јуна, почиње V Равно Село Филм Фестивал и...