Одржана IV седница СО Врбас

У Центру за физичку културу "Драго Јововић", уз поштовање мера борбе против ширења COVID 19, данас је одржана IV седница Скупштине општине Врбас. Разматран је дневни ред са 15 тачака а дошло је и до измена у саставу одборника. 

Локални парламент констатовао је престанке мандата одборницима Петру Канкарашу услед смрти, и одборницима Игору Шкундрићу и Дарку Васиљевићу због поднетих оставки, а уместо њих потврђени су мандати новим одборницима – Види Матић са листе "Александар Вучић – За нашу децу", и Немањи Вуковићу и Мирку Фатушићу са изборне листе "Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – Драган Марковић Палма – Јединствена Србија".

Скупштинска већина усвојила је нови Пословник о раду локалног парламента, Програм отуђења грађевинског земљишта у јавној својини за идућу годину, и дала сагласности на расподелу добити јавних комуналних предузећа "Комуналац" и "Стандард". Такође, одборници су дали сагласност на измене и допуне Статута Јавне библиотеке "Данило Киш", разрешен је стари и именован нови састав Општинске изборне комисије, а до промена је дошло и у чланству Штаба за ванредне ситуације општине Врбас. Усвојен је и извештај о безбедности саобраћаја у првој половини 2020. године. 

До краја децембра биће одржана још једна седница СО на којој ће се расправљати о предлогу буџета општине Врбас за 2021. годину.

Одборници групе "Ослободимо Врбас" напустили су заседање на почетку рада, изражавајући незадовољство што се важне теме разматрају у околностима ванредне ситуације, када сву снагу треба усмерити у борбу против епидемије и грађанима дати пример одговорног понашања.

Прилог ТВ Бачка.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"