Санирана депонија у Куцури

Председник општине Врбас Предраг Ројевић и вршилац дужности директора ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић обишли су радове на санацији депоније у Куцури, која покренута на основу решења Одељења за инспекцијске послове Општинске управе Врбас. Депонија се простире на око 13.000 квадратних метара.

"Ово је још једна акција у низу, потврда добре сарадње са комуналним предузећем и још један показатељ да локална самоуправа брине о заштити животне средине. Апеловао бих на грађане да комунални отпад не одлажу уз приступни пут, јер недалеко од пута имају депонију на коју потпуно бесплатно могу да га одложе. Захвалио бих се директору и 'Комуналцу' на брзој реакцији и свему што су урадили за ово насељено место", рекао је Ројевић.

"Имамо изузетну сарадњу са локалном самоуправом. Препознали су овај проблем у Куцури, а ми смо одмах послали наше екипе за санацију депоније. Оставили смо друге послове како би пре обавили овај посао и сачували животну средину и здравље људи. Ангажовали смо тешку механизацију: ровокопаче и багере, а морали смо и гусеничара преусмерити са депоније у Врбасу на ову локацију. Нажалост ово није усамљен случај. Све чешће и све више имамо дивљих депонија. Ипак, већина грађана поштује прописе. Апелујем да се смеће одлаже само тамо где је то предвиђено. Тако ћемо сачувати животну средину од загађења, здравље људи и буџет општине Врбас, који ћемо искористити у много боље сврхе", истакао је в.д. директора ЈКП Игор Шкундрић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"