Покрајинска влада гради Дом културе у Равном Селу

Покрајинска влада је на данашњој седници усвојила Предлог покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за 2021. годину, којим се обим покрајинског буџета утврђује у висини од 75,2 милијарде динара. Фискални дефицит пројектован је у износу од 2,4 милијарде динара, односно 3,4 одсто укупних прихода. Пројектовани буџет за 2021. годину показује да су приоритети Покрајинске владе у новом мандату економска и развојна политика, заштита животне средине, култура и информисање, пољопривреда и рурални развој, као и здравство, саопштено је након седнице.

Буџетом за наредну годину за капитална улагања предвиђа се 15,1 милијарда динара. За општину Врбас од посебне важности је одлука да се у буџетске ставке за 2021. годину уврсти и изградња Дома културе у Равном Селу.

"Међу најзначајнијим новим улагањима у 2021. години јесу обнова и изградња објеката у оквиру комплекса Дома за душевно оболела лица у Чуругу, изградња аутоматског система одбране од града на територији Ракетног центра Бајша и Самош. Планирана је и изградња објекта Студентског културног центра у Новом Саду и Дома културе у Равном Селу. У новој буџетској години предвиђена су издвајања за започете важне пројекте као што су Каменица 3 са ПЕТ центром, аутоматски систем одбране од града на територији Ракетног центра Фрушка гора, пречистачи отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу, реконструкција и изградња комплекса дворца 'Хертеленди'. Биће настављена улагања у јачање инфраструктуре здравства, набавка санитетских, дијализних и осталих возила за потребе здравственог система, реконструкција Народног позоришта у Суботици, улагање у инфраструктуру и опремање образовних установа, те у заштиту културног наслеђа Сремских Карловаца. Средства су обезбеђена и за наставак мера демографске и социјалне политике, аграрни и рурални развој, као и развој туристичког потенцијала и за подстицаје предузетништву. У новом буџету планирана су и средства за шири делокруг рада Фонда за избегла, прогнана и расељена лица АП Војводине, који прераста у Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу у региону", наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"