Почела дезинфекција свих школских објеката

Радници Јавног комуналног предузећа "Комуналац" данас су почели са дезинфекцијом образовних установа, саопштено је из овог предузећа.

"Посао се обавља се у складу са мерама Штаба за ванредне ситуације општине Врбас и упутству о мерама заштите здравља ученика и запослених у основним и средњим школама током трајања пандемије COVID-19, добијеним од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја школа. Дезинфекцију, уз све мере предострожности, врше за овај посао обучене екипе радника дезинфекционим средством натријум хипохлорит.

Дезинфекција у објектима образовних установа се обавља да би се, када се стекну услови, ђаци безбедно могли вратити у учионице. Данас су дезинфиковане школе: ССШ '4.јули', ОШ 'Светозар Милетић', Гимназија 'Жарко Зрењанин', ОШ 'Братство- јединство', ОШ 'Петар Петровић Његош' и ОШ '20. октобар'.

ЈКП 'Комуналац' је и у претходном периоду, током првог таласа епидемије, било на располагању Штабу за ванредне ситуације, локалној самоуправи, предузећима, установама и грађанима и на властиту иницијативу, директно учествовало у превентивној дезинфекцији свих простора који су били могућа претња за ширење заразе коронавирусом. Радници, неретко и уз подршку руководећих људи у предузећу, који су  прошли обуку и сами узели атомизере у руке, дезинфиковали су школске објекте, вртиће, објекте јавних установа, спортске терене, дечија игралишта", наводи се у саопштењу предузећа и додаје да од четвртка креће дезинфекција школа у селима општине.

Игор Шкундрић, директор ЈКП "Комуналац", истако је овом приликом да је предузеће "увек уз своје грађане, спремно да притекне у помоћ када се укаже потреба.

"Наши радници несебично раде излажући се ризику од оболевања, како би житељи врбаске општине били што безбеднији у овој тешкој епидемиолошкој ситуацији. Овај посао, као и током прошлог епидемијског таласа, радимо без накнаде. Жеља нам је да у овим тешким тренуцима помогнемо у очувању здравља свих грађана. Штабу за ванредне ситуације, руководству локалне самоуправе и грађанима и надаље ћемо бити на располагању у свим ситуацијама када је наш колектив у могућности да помоћ пружи", поручио је Шкундрић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"