Врбас на траси нове брзе саобраћајнице

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић на радном састанку, одржаном у Сомбору, најавио је изградњу брзе саобраћајнице, која ће се простирати од Бачког Брега до Накова. Тај пут повезаће две државе са којима се Србија граничи, Мађарску на самом северозападу наше земље и Румунију на истоку. Значај овакве саобраћајнице, која ће попречно повезати читаву Војводину, је изузетан, како за економију, тако и за инфраструктуру наше државе.

Траса ове саобраћајнице пролазиће кроз општину Врбас, коју је на овом састанку представљала Сања Жигић, председница Скупштине општине.

„Великим политичким активизмом, личном иницијативом председника Републике, ми смо донели одлуку, буџетирали је и у ситуацији смо да у наредних годину дана кренемо да реализујемо овај пут, брзу саобраћајницу, коју ми сада зовемо Сомбор – Кикинда, по два највећа града која треба да споји. Планирана саобраћајница ће свакако умногоме убрзати развој привреде и олакшати кретање грађанима из свих места на планираној траси“, изјавио је министар.

Радном састанку присуствовали су и представници свих општина које се налазе на планираном путу, који су имали прилику да министру Момировићу изнесу и текуће проблеме са којима се суочавају на територији својих градова. Министарство ће, како је речено, све изнете захтеве и предлоге размотрити, те ће они након одређивања приоритета бити реализовани. .

„Она ће значајно убрзати комуникацију и повећати безбедност, олакшати грађанима који се тренутно суочавају тренутно са тиме да су њихове  саобраћајнице локалног карактера истовремено и саобраћајнице којим пролазе тешки камиони. Све ће то постати прошлост изградњом брзе саобраћајнице и ми на томе јако озбиљно радимо“, додао је министар.

У буџету за идућу годину планирано је 100 милиона евра за изградњу тог пута, почетак радова се очекује у септембру 2021. а планирано је да се са изградњом заврши у року од две и по године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"