Познати победници Невеновог фестивала деце песника

Жири Невеновог фестивала деце песника донео је одлуку о овогодишњим лауреатима. Фестивал који се одржава у Савином Селу, на посебан начин афирмише рад са даровитом децом песницима и писцима, не познаје границе када су његови учесници у питању, а у више од три деценије постојања на конкурс Невеновог фестивала, осим из земаља региона, стизали су радови и из некадашње Чехословачке, Румуније, Украјине, Мађарске и Русије.

"Стручни жири 31. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу, у саставу: Тоде Николетић – председник, Бранко Стевановић и Бранислав Зубовић – чланови, на седници одржаној 14. октобра, једногласно је одлучио да трећу награду додели Хани Маринковић, ученици IV разреда Основне школе "Светозар Милетић" у Врбасу, за басну "Врабац и јагње". У обликовању ове басне, засноване на трагу најлепших узора из лектире, уочава се делотворна сведеност исказа и јасно препознају домишљатост и дечја оригиналност, са снажном езоповском поуком на крају.

Друга награда припала је Сањину Лазићу, ученику VII разреда Основне школе "Бранко Миљковић" у Нишу, за песму "Бирај слободу". У овој песми се огледа пробрана начитаност кад је реч о поезији за децу, стваралачка посвећеност, даровитост и коресподенција са једном од најважнијих тема.

Прву награду добила је Милана Марковић, ученица VII разреда Основне школе "Бранко Радичевић" у Савином Селу, за песму "Ружа из врта". Несумњива зрелост, сликовитост и богатство израза, као и убедљива искреност на плану љубавне тематике, учинили су ову песму лирским бисером и довели до тога да буде проглашена најбољом песмом 31. Невеновог фестивала деце песника", наводи се у саопштењу.

КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

08. апр 2021. КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

У најновијем, угледном, међународном књижевном часопису ...

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

31. мар 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

Удружење Ликовних уметника општине Врбас, у сарадњи са Ли...

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

30. мар 2021. КУЛТУРА

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

Врбас је добио још једну вредну монографију; након објављ...

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

24. мар 2021. КУЛТУРА

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

У Градском музеју Културног центра Врбаса у уторак је јав...

Пролећни конкурс 2021.

16. мар 2021. КУЛТУРА

Пролећни конкурс 2021.

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", тр...