Познати победници Невеновог фестивала деце песника

Жири Невеновог фестивала деце песника донео је одлуку о овогодишњим лауреатима. Фестивал који се одржава у Савином Селу, на посебан начин афирмише рад са даровитом децом песницима и писцима, не познаје границе када су његови учесници у питању, а у више од три деценије постојања на конкурс Невеновог фестивала, осим из земаља региона, стизали су радови и из некадашње Чехословачке, Румуније, Украјине, Мађарске и Русије.

"Стручни жири 31. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу, у саставу: Тоде Николетић – председник, Бранко Стевановић и Бранислав Зубовић – чланови, на седници одржаној 14. октобра, једногласно је одлучио да трећу награду додели Хани Маринковић, ученици IV разреда Основне школе "Светозар Милетић" у Врбасу, за басну "Врабац и јагње". У обликовању ове басне, засноване на трагу најлепших узора из лектире, уочава се делотворна сведеност исказа и јасно препознају домишљатост и дечја оригиналност, са снажном езоповском поуком на крају.

Друга награда припала је Сањину Лазићу, ученику VII разреда Основне школе "Бранко Миљковић" у Нишу, за песму "Бирај слободу". У овој песми се огледа пробрана начитаност кад је реч о поезији за децу, стваралачка посвећеност, даровитост и коресподенција са једном од најважнијих тема.

Прву награду добила је Милана Марковић, ученица VII разреда Основне школе "Бранко Радичевић" у Савином Селу, за песму "Ружа из врта". Несумњива зрелост, сликовитост и богатство израза, као и убедљива искреност на плану љубавне тематике, учинили су ову песму лирским бисером и довели до тога да буде проглашена најбољом песмом 31. Невеновог фестивала деце песника", наводи се у саопштењу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"