Познати победници Невеновог фестивала деце песника

Жири Невеновог фестивала деце песника донео је одлуку о овогодишњим лауреатима. Фестивал који се одржава у Савином Селу, на посебан начин афирмише рад са даровитом децом песницима и писцима, не познаје границе када су његови учесници у питању, а у више од три деценије постојања на конкурс Невеновог фестивала, осим из земаља региона, стизали су радови и из некадашње Чехословачке, Румуније, Украјине, Мађарске и Русије.

"Стручни жири 31. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу, у саставу: Тоде Николетић – председник, Бранко Стевановић и Бранислав Зубовић – чланови, на седници одржаној 14. октобра, једногласно је одлучио да трећу награду додели Хани Маринковић, ученици IV разреда Основне школе "Светозар Милетић" у Врбасу, за басну "Врабац и јагње". У обликовању ове басне, засноване на трагу најлепших узора из лектире, уочава се делотворна сведеност исказа и јасно препознају домишљатост и дечја оригиналност, са снажном езоповском поуком на крају.

Друга награда припала је Сањину Лазићу, ученику VII разреда Основне школе "Бранко Миљковић" у Нишу, за песму "Бирај слободу". У овој песми се огледа пробрана начитаност кад је реч о поезији за децу, стваралачка посвећеност, даровитост и коресподенција са једном од најважнијих тема.

Прву награду добила је Милана Марковић, ученица VII разреда Основне школе "Бранко Радичевић" у Савином Селу, за песму "Ружа из врта". Несумњива зрелост, сликовитост и богатство израза, као и убедљива искреност на плану љубавне тематике, учинили су ову песму лирским бисером и довели до тога да буде проглашена најбољом песмом 31. Невеновог фестивала деце песника", наводи се у саопштењу.

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...