Поруке пријатељства и хуманости обележиле Дечију недељу

"Подељена срећа, два пута је већа", мото овогодишње Дечије недеље, добио је данас своју потврду и пун смисао на хуманитарном дану овогодишње манифестације. Ученици четири основне и две средње школе, заједно са малишанима Предшколске установе "Бошко Буха", на Тргу Николе Пашића подигли су седам штандова и понудили на продају грађанима своје најразличитије рукотворине, од украса до колача, са жељом да сав прикупљени новац проследе удружењима која окупљају децу са сметњама у развоју.

Предшколцима и ученицима придружили су се и млади чланови неколико спортских колектива - рукометног, боксерског и кошаркашког клуба, с циљем да промовишу своје спортове и позову младе да се укључе у спортске активности.

"Све школе и предшколска установа су се веома потрудили и имали смо одличну атмосферу у центру града. Овогодишњи мото Дечије недеље стих је из песме 'Добар друг' и овом акцијом деца су показала да су стварно добри другови и да умеју да деле срећу. Уверена сам да смо данас успели да упутимо поруку да смо сви исти и да нема различитости међу нама", рекла је Марија Милинић, помоћница председника општине за образовање.

Поједини дани Дечије недеље били су посвећени спорту и екологији.

Прилози ТВ Бачка.

 
   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"