Врбас наставља бити део "Србија у ритму Европе"

Општина Врбас и наредне године учествоваће у најпопуларнијем музичком такмичењу за младе - "Србија у ритму Европе". Уговор о сарадњи данас су потписали Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Игор Карадаревић, извршни директор манифестације. До сада је Врбас пет пута учествовао у овом такмичењу. 

"Врбас ће и по шести пут бити део једне сјајне манифестације која свима обезбеђује прилику за представљање младих талентованих људи, целог града, али и за успостављање контаката који могу донети разне бенефите заједници. Врбас је учешћем у такмичењу 'Србија у ритму Европе', обезбедио реализацију важног пројекта - изградњу игралишта за децу са сметњама у развоју, које се налази крај аутобуске станице, што смо реализовали са Амбасадом Турске и Развојном агенцијом 'ТИКА'. Хвала 'Србији у ритму Европе' на прилици да учествујемо у такмичењу, да најширој јавности представимо таленте наше деце, али и за прилику да кроз нове контакте и нова познанства реализујемо и нове пројекте", рекао је након потписивања уговора Ројевић. 

Игор Карадаревић, извршни директор манифестације, истакао је да "Србија у ритму Европе" дели задовољство што се сарадња са општином Врбас наставља и даље, уз уверење да су остварени резултати - задовољна деца и реализовани пројекти, најбоља потврда добрих односа. "Ово је највећи телевизијски формат овог типа у Европи и то се доказује из године у годину. COVID 19 нас јесте навео да све реализујемо на неки други начин, али уз подршку градоначелника и председника општина у Србији, одржали смо се и у овим околностима и показали снагу. Разговарали смо током сусрета о наставку сарадње, о новим пројектима који могу наћи подршку и у другим амбасадама, не само у Амбасади Републике Турске. Учинићемо све да резултат наших већ традиционално добрих односа, уз обавезно задовољну и насмејану децу, буде и реализација једног новог пројекта", рекао је Карадаревић.   

 

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...