Конкурс за израду логотипа за Европску енергетску награду у Србији

Од јануара 2018. године, градови Крушевац и Ужице и општине Параћин и Врбас спроводе Европску енергетску награду (ЕЕА) у оквиру Пројекта енергетске ефикасности и управљања енергијом у општинама у Србији (МЕЕМП), који подржавају влада Швајцарске и Министарство рударства и енергетике Републике Србије.

Сва четири града и општине спроводиће одрживе енергетске и климатске активности током трајања пројекта МЕЕМП и на тај начин ће значајно побољшати своје енергетске перформансе, што потенцијално доводи до првих сертификација са српском Европском енергетском наградом. Европска енергетска награда (ЕЕА) је међународно примењен и признат систем енергетског управљања и означавања за општине и градове. Подржава локалне власти у планирању, спровођењу и праћењу одрживе енергетске и климатске политике на локалном нивоу и на тај начин ублажава последице климатских промена. Од просторног планирања до снабдевања енергијом, од мобилности до комуникације и сарадње – ЕЕА покрива читав спектар проверених енергетских и климатских мера које општине могу да предузму.

Више од 1.500 општина широм Европе тренутно учествује у ЕЕА-у, од чега је више од 800 награђено са ЕЕА. Европска енергетска награда јавно препознаје и признаје посвећеност општине када она достигне одређени ниво свог деловања у наведеним областима.

Логотип који ће бити развијен у оквиру овог конкурса биће логотип српске Европске енергетске награде и биће позициониран заједно са другим националним логотипима ЕЕА (нпр. Аустрије, Немачке, Швајцарске, Француске, Италије, Луксембурга итд.). Између осталог, то ће бити саставни део сертификационих докумената који ће се додељивати српским локалним властима за значајна достигнућа у њиховој енергетској и климатској политици.

О условима конкурса можете се информисати на следећим страницама:

МЕММП сајт (СРБ)

МЕЕМП сајт (ЕНГ)

МЕЕМП Facebook

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"