Саманта Тот једна од победница VIII Крагујевачког полумаратона

Под покровитељством Скупштине града Крагујевца, у недељу, 04. октобра, одржано је Првенство Србије у полумаратону - VIII ЗАСТАВА ОРУЖЈЕ КРАГУЈЕВАЧКИ ПОЛУМАРАТОН, а у једној од дисциплина до златне медаље стигла је и једна Врбашанка.

Саманта Тот, спортски тренер у недавно основаној Спортској организацији "City Athletic Group", освојила је прво место у трци на 5.000 метара, у конкуренцији 50 атлетичарки из бројних клубова Србије. Њено време било је 22 минута и 20 секунди, за више од пола минута боље од времена другопласиране Јелене Рашковић из Крагујевца. Само недељу дана раније Саманта је забележила још један одличан резултат - на истој трци у Чачку заузела је четврто место. Иначе, трка у Крагујевцу из године у годину окупља све већи број атлетичара из читавог региона, а ове године их је било око 380, међу којима нису учествовали само професионални спортисти, већ и рекреативци различитог старосног доба који негују спортски дух и здрав стил живота.

Саманта Тот оснивач је Спортске организације "City Athletic Group", најмлађег спортског колектива у општини Врбас, који после дужег низа година у понуду враћа бављење атлетиком. "За веома кратко време у клуб се учланио значајан број младих, деце узраста од четири до 14 година, осмишљени су програми рада и надам се је Врбас поново почео да ствара будуће атлетичаре. Циљ је укључити младе у тренинг и такмичења из календара Атлетског савеза Војводине и Српског атлетског савеза. Успостављен је и контакт са Слободаном Бранковићем, председником Српског атлетског савеза, и наш план је да уз подршку локалне самоуправе у 2021. години и Врбас постане домаћин трка на 5.000 и 10.000 метара. Имамо најаве да ће председник САС посетити Врбас и надамо се да ћемо успети реализовати зацртане планове", рекла је Саманта Тот.

 

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...