Почела Дечија недеља, пријем малишана код председника општине

Пријемом малишана код председника општине Врбас Предрага Ројевића и његових сарадника, данас је почела Дечија недеља и трајаће до недеље, 11. октобра. Овогодишња Дечија недеља се одржава под слоганом "ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА!“.

Добродошлицу младим представницима вртића и школа у општини Врбас, у име локалне самоуправе, пожелела је Марија Милинић, помоћница председника општине за образовање. "Ово је за нас најлепши пријем у току године и данас су нам гости деца и ученици из свих вртића и основних и средњих школа у нашој општини. Срећни смо што можемо да их угостимо, поштујући све мере здравствене заштите. Дечија недеља креће овим пријемом, а наредни дани биће посвећени спорту, заштити животне средине, култури, док ће један од њих бити у знаку хуманитарних активности, на које је стављен акценат у овогодишњој Дечијој недељи. рекла је Маја Милинић, помоћница председника општине Врбас.   

Традиционална, национална манифестација реализује се сваког октобра у циљу побољшања положаја деце у Србији. Представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, и повезивања свих важних актера у заштити дечијих права. Дечију недељу препознају све важне институције образовања, социјалне и здравствене заштите, културе, па се њена улога из године у годину унапређује. Избор најактуелнијих тема од важности за положај детета у нашем друштву, доприности томе да се њени резултати прате на националном нивоу.

ПРОГРАМ:

• УТОРАК, 06. октобар

СПОРТСКИ ДАН – спортске активности ће бити организоване у оквиру школе/вртића.

• СРЕДА, 07. октобар

ЕКОЛОШКИ ДАН – предвиђена садња садница у дворишту сваке школе и вртића.
Све школе ће добити по једну садницу дан раније.

• ЧЕТВРТАК, 08. октобар

ПОСЕТЕ ГРАДСКОМ МУЗЕЈУ, ЛИКОВНОЈ ГАЛЕРИЈИ И НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ; Посета представника локалне самоуправе деци ромске националности која похађају ОШ "Братство јединство"

• ПЕТАК, 09. октобар

ХУМАНИТАРНИ ДАН – продаја дечијих радова на Тргу Николе Пашића, у периоду од 10.00 до 12.00 часова; сав прилог од продаје ће бити уплаћен на рачун удружења које се бави децом са сметњама  у развоју.

ЗАТВАРАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ - манифестација на Тргу Николе Пашића од 11.00 до 12.00 часова, уз присуство деце из вртића и школа

• СУБОТА, 10. октобар

ПОСЕТА представника локалне самоуправе Удружењу за помоћ МНРО "Кућица" у 11.00 часова, посета Хуманитарној организацији "Каритас" у 15.00 часова, и посета Удружењу "Мултиарт" у 16.00 часова.

 

 
КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...