Почела Дечија недеља, пријем малишана код председника општине

Пријемом малишана код председника општине Врбас Предрага Ројевића и његових сарадника, данас је почела Дечија недеља и трајаће до недеље, 11. октобра. Овогодишња Дечија недеља се одржава под слоганом "ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА!“.

Добродошлицу младим представницима вртића и школа у општини Врбас, у име локалне самоуправе, пожелела је Марија Милинић, помоћница председника општине за образовање. "Ово је за нас најлепши пријем у току године и данас су нам гости деца и ученици из свих вртића и основних и средњих школа у нашој општини. Срећни смо што можемо да их угостимо, поштујући све мере здравствене заштите. Дечија недеља креће овим пријемом, а наредни дани биће посвећени спорту, заштити животне средине, култури, док ће један од њих бити у знаку хуманитарних активности, на које је стављен акценат у овогодишњој Дечијој недељи. рекла је Маја Милинић, помоћница председника општине Врбас.   

Традиционална, национална манифестација реализује се сваког октобра у циљу побољшања положаја деце у Србији. Представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, и повезивања свих важних актера у заштити дечијих права. Дечију недељу препознају све важне институције образовања, социјалне и здравствене заштите, културе, па се њена улога из године у годину унапређује. Избор најактуелнијих тема од важности за положај детета у нашем друштву, доприности томе да се њени резултати прате на националном нивоу.

ПРОГРАМ:

• УТОРАК, 06. октобар

СПОРТСКИ ДАН – спортске активности ће бити организоване у оквиру школе/вртића.

• СРЕДА, 07. октобар

ЕКОЛОШКИ ДАН – предвиђена садња садница у дворишту сваке школе и вртића.
Све школе ће добити по једну садницу дан раније.

• ЧЕТВРТАК, 08. октобар

ПОСЕТЕ ГРАДСКОМ МУЗЕЈУ, ЛИКОВНОЈ ГАЛЕРИЈИ И НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ; Посета представника локалне самоуправе деци ромске националности која похађају ОШ "Братство јединство"

• ПЕТАК, 09. октобар

ХУМАНИТАРНИ ДАН – продаја дечијих радова на Тргу Николе Пашића, у периоду од 10.00 до 12.00 часова; сав прилог од продаје ће бити уплаћен на рачун удружења које се бави децом са сметњама  у развоју.

ЗАТВАРАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ - манифестација на Тргу Николе Пашића од 11.00 до 12.00 часова, уз присуство деце из вртића и школа

• СУБОТА, 10. октобар

ПОСЕТА представника локалне самоуправе Удружењу за помоћ МНРО "Кућица" у 11.00 часова, посета Хуманитарној организацији "Каритас" у 15.00 часова, и посета Удружењу "Мултиарт" у 16.00 часова.

 

 




Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"