У Врбасу одржани први "ЛАГДАНИ"

У центру Врбаса у току је манифестација "ЛАГДАНИ", коју организује Локална акциона група "Срце Бачке", у сарадњи са туристичким организацијама општина Врбас и Кула. На Тргу Николе Пашића постављени су штандови на којим своје рукотворине и разне производе нуде предузетници и произвођачи из Врбаса и околних места, чланови Локалне акционе групе "Срце Бачке", која је осмишљена у циљу остваривања руралног развоја и унапређења квалитета живота локалног становништва.

Истовремено, уз продајну изложбу одржана је конференција под називом "Лидер принцип и ЛАГ-ови". У присуству представника више околних општина, чланова удружења и заинтересованих грађана, говорило се о могућностима формирања партнерстава и значају ових активности за територијални рурални развој локалних акционих група.

Говорећи о важности сваке врсте повезивања, конференцију је отворио Милан Глушац, заменик председника општине Врбас. "Свака нова спона која повезује наше суседне општине, Врбас и Кулу, али и два суседна округа, добро је дошла за развој наших средина. Имамо искуство заједно реализованих пројеката, заједно смо формирали предузеће за управљање Централним постројењем за прераду отпадних вода, заједно смо градили разну инфраструктуру, тренутно се реконструише и модернизује главни пут који нас спаја, а исто нас очекује са новим пројектима у будућности. Том повезивању допринос могу дати и локалне акционе групе које су спремне да окупљају привреднике, пољопривреднике, грађане који нешто стварају, све у циљу побољшања животног стандарда становника обе локалне самоуправе", рекао је Глушац. Уз ЛАГ "Срце Бачке", која делује на територији општина Врбас и Кула, присутнима су се представиле и локалне акционе групе "Панонски фијакер" и "Сунчана равница". 

"Први 'ЛАГДАНИ' осмишљени са жељом да се афирмишу чланови групе и посетиоцима приближе активности и предности овог врста удруживања. На одржаној конференцији представили смо примере добре праксе локалним самоуправама у којима још увек нису формиране локалне акционе групе и шта су бенефити њиховог постојања и рада". рекла је Јелена Антић, координатор ЛАГ "Срце Бачке" за општину Врбас. 

 

 

 




Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"