Предавење у оквиру пројекта "Смањивање ризика од природних катастрофа"

У оквиру реализације пројекта "Смањивање ризика од природних катастрофа", који се спроводи у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације и Канцеларијом за јавна улагања Владе Србије, представници Хуманитарне/непрофитне организације Каритас Србије одржали су данас у Врбасу едукативно предавање за поверенике и заменике повереника за област безбедности у јавним предузећима, органима локалне самоуправе и грађанским организацијама.

"Упознали смо одговорне људе са обавезама и задацима у ванредним ситуацијама, које доноси нови Закон о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама. Од сада свака општина, свака месна заједница или јавно предузеће мора да има по једног повереника и заменика повереника за област безбедности, са јасно дефинисаним обавезама и задацима у случају елементарних непогода, према усвојеним правилницима. Овај пројекат финансира Каритас, траје од 2015. године, и циљ нам је посетити и са новим одредбама и обавезама упознати што већи број локалних самоуправа, јавних предузећа и установа", рекла је Драгана Остојић, стручни сарадник Каритаса, која је водила едукацију.

Госте из Каритаса и учеснике предавања поздравио је Милан Глушац, заменик председника општине Врбас, који је истакао да сарадња локалне самоуправе и познате хуманитарне организације траје већ годинама. "Ово је пример одличне сарадње између јавног и цивилног сектора и едукација којој смо имали прилику да присуствујемо, само је нови корак у учвршћивању односа општине Врбас и Каритаса. У претходном периоду из заједничке иницијативе израсла је Каритасова значајна подршка нашој Општој болници, у времену пандемије COVID 19, када је донирана опрема вредна 30.000 евра за борбу против коронавируса. Овим предавањем желимо да обучимо наше људе да се правилно поступају у тешким тренуцима и ванредним ситуацијама, и нова знања биће нам важна и за председавање Одбором за ванредне ситуације и заштиту животне средине у оквиру Сталне конгеренције градова и општина, који тренутно води општина Врбас", рекао је Глушац.     

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...