Конкурс за регресирање трошкова превоза средњошколаца

Општина Врбас расписала је Конкурс за регресирање трошкова аутобуског превоза у међуградском саобраћају ученика средњих школа.

Право на подршку имају средњошколци са пребивалиштем на територији општине Врбас, "који свакодневно путују од места становања до школе коришћењем месечне превозне карте или трошкова смештаја у домовима ученика и викенд карте или дела цене приватног смештаја у висини цене домског смештаја и викенд карте, за школску 2020/21. годину. Исплата ће се вршити из буџета општине Врбас за период октобар 2020. године – јун 2021. године. 

Право на подршку у 100% износу имају корисници дечијег додатка – корисници новчане социјалне помоћи, деца палог борца или војног инвалида или цивилног инвалида рата, као и деца са сметњама у развоју и деца без родитељског старања.

Право на подршку у 70% износу имају деца једнородитељских породица са приходима до 20% већим од цензуса за дечији додатак за једнородитељске породице, први ученици из породице са више ученика путника из домаћинства које остварује право на дечији додатак, као и корисници дечијег додатка где су оба родитеља незапослена.

Право на подршку у 60% износа имају ученици по основу одличног успеха у претходном периоду школовања, а у 50% износа од цене месечне карте имају остали корисници дечијег додатка, ученици са статусом избеглих и расељених лица (ако оба родитеља имају статус избеглог или расељеног лица, а приходи домаћинства су у висини цензуса за остваривање права на дечји додатак за септембар текуће године), други и сваки наредни ученик путник из породице са два или више ученика путника корисника дечијег додатка.

О праву на бесплатне или регресиране трошкове превоза ученика средњих школа решава надлежни орган Општинске управе Врбас, на основу поднетог захтева родитеља на основу јавног конкурса који расписује Општинска управа, по прописима о општем управном поступку.

Све о конкурсу можете видети овде.

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...