Конкурс за регресирање трошкова превоза средњошколаца

Општина Врбас расписала је Конкурс за регресирање трошкова аутобуског превоза у међуградском саобраћају ученика средњих школа.

Право на подршку имају средњошколци са пребивалиштем на територији општине Врбас, "који свакодневно путују од места становања до школе коришћењем месечне превозне карте или трошкова смештаја у домовима ученика и викенд карте или дела цене приватног смештаја у висини цене домског смештаја и викенд карте, за школску 2020/21. годину. Исплата ће се вршити из буџета општине Врбас за период октобар 2020. године – јун 2021. године. 

Право на подршку у 100% износу имају корисници дечијег додатка – корисници новчане социјалне помоћи, деца палог борца или војног инвалида или цивилног инвалида рата, као и деца са сметњама у развоју и деца без родитељског старања.

Право на подршку у 70% износу имају деца једнородитељских породица са приходима до 20% већим од цензуса за дечији додатак за једнородитељске породице, први ученици из породице са више ученика путника из домаћинства које остварује право на дечији додатак, као и корисници дечијег додатка где су оба родитеља незапослена.

Право на подршку у 60% износа имају ученици по основу одличног успеха у претходном периоду школовања, а у 50% износа од цене месечне карте имају остали корисници дечијег додатка, ученици са статусом избеглих и расељених лица (ако оба родитеља имају статус избеглог или расељеног лица, а приходи домаћинства су у висини цензуса за остваривање права на дечји додатак за септембар текуће године), други и сваки наредни ученик путник из породице са два или више ученика путника корисника дечијег додатка.

О праву на бесплатне или регресиране трошкове превоза ученика средњих школа решава надлежни орган Општинске управе Врбас, на основу поднетог захтева родитеља на основу јавног конкурса који расписује Општинска управа, по прописима о општем управном поступку.

Све о конкурсу можете видети овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"