Извођачима радова представљен пројекат уређења школа и вртића

Пет потенцијалних извођача радова који су до сада откупили тендерску документацију, присуствовало је данас у Основној школи "Светозар Милетић" презентацији пројекта енергетске оптимизације објеката образовних установа у општини Врбас. Кроз пројекат "Енергетска ефикасност и управљање енергијом у општинама у Србији", који финансира Владе Швајцарске, у уређење две основне школе и четири вртића у општини Врбас биће уложено 1,6 милиона франака. Како је речено на презентацији, радови на објектима могли би почети у првим месецима 2021. године.

"Добили смо могућност да кроз овај пројекат енергетски оптимизујемо две школе и четири вртића. Тендер је расписан 17. августа и данас смо потенцијалним извођачима послова показали објекте на којима ће се радити и шта се све очекује до њих. Они своје понуде морају предати до 22. октобра и надамо се да ћемо до краја године имати заокружен избор. Школе које се реконструишу у овом пројекту су ОШ 'Светозар Милетић' у Врбасу и ОШ 'Вук Караџић' у Бачком Добром Пољу, као и вртићи 'Полетарац', 'Бубица', 'Ливадица' и 'Вила'. Тендерску документацију откупило је више понуђача него што је данас било присутно и надамо се да ће утакмица за одабир извођача бити квалитетна, те да ћемо за партнера добити предузеће које ће одговорити на све изазове и успешно реализовати све задатке и послове", рекла је након презентације пројекта Сања Кораћ, шеф Одсека за заштиту животне средине и енергетски менаџер општине Врбас.

Презентацији су присуствовали представница Министарства рударства и енергетике и асистент на спровођењу пројекта Тања Цвјетковић, председник општине Врбас Предраг Ројевић, заменик председника Милан Глушац, Маја Милинић, помоћница председника општине за област образовања, као и руководство Основне школе "Светозар Милетић", која је укључена у пројекат.

"Као одговорна локална самоуправа у наредном периоду приступићемо реализацији важних пројеката, а један од њих је пројекат који ће нам омогућити да уз подршку Владе Швајцарске, енергетски уредимо и оптимизујемо две основне школе и четири вртића Предшколске установе 'Бошко Буха'. Истовремено, уз подршку Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије потпуно ћемо реконструисати Гимназију 'Жарко Зрењанин' и Основну школу 'Јован Јовановић Змај' у Змајеву. Ово показује да локалној самоуправи образовање није један од приоритета, већ главни приоритет", рекао је Ројевић.    

КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

08. апр 2021. КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

У најновијем, угледном, међународном књижевном часопису ...

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

31. мар 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

Удружење Ликовних уметника општине Врбас, у сарадњи са Ли...

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

30. мар 2021. КУЛТУРА

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

Врбас је добио још једну вредну монографију; након објављ...

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

24. мар 2021. КУЛТУРА

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

У Градском музеју Културног центра Врбаса у уторак је јав...

Пролећни конкурс 2021.

16. мар 2021. КУЛТУРА

Пролећни конкурс 2021.

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", тр...