Пет година пословања ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће "Комуналац" данас обележава пет година пословања. На данашњи дан 2015. године из састава ЈКП "Стандард" издвојено је ново предузеће, којем су поверени сви комунални послови, изузев даљинског грејања. Предузеће чине две основне радне јединице - "Водовод" и "Чистоћа".

"У целости смо испуниле све планове који су стављени пред ново предузеће и наш је задатак да на исти начин наставимо и у будућности. Уз основне обавезе, учествујемо у свим другим сегментима функционисања Врбаса и свих места општине, излазећи у сусрет и одговарајући на позиве за учешће у многим акцијама, на начин како то ради друштвено одговорно предузеће. У петој години рада имали смо и додатни изазов због пандемије COVID 19, која је на неки начин и наше предузеће увела у модел функционисања у ванредном стању, и успели смо да пословање задржимо на квалитетном нивоу, поштујући све нове мере и разумејући новонасталу ситуацију. Превасходно мислим на чињеницу да за осам месеци у 2020. години ниједан наш корисник није искључен са водоводне мреже, што се јесте одразило на финансијски биланс предузеће, али не и на начин да то осете други корисници, запослени у предузећу или локална самоуправа. 

Такође, сви задаци из области хигијене града свакодневно се извршавају, а уз ове редовне задатке, заједно са општином Врбас учествујемо у реализацији пројекта изградње водоводног система, уз подршку немачке KfW банке. У току трајања ванредног стања започели су радови на изградњи магистралног цевовода према Куцури и Савином Селу, што је историјски искорак за нашу општину, јер ћу у 2020. и 2021. години ова места бити повезана са централним водозахватом. На тај начин ће становницима ових места по први пут бити испоручена квалитетна, хемијски и бактериолошки исправна пијаћа вода. У том сегменту морамо бити веома задовољни, успели смо да испунимо све захтеве које су пред нас ставили надлежно Министарство грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја и страни партнер као финансијер. Већ смо аплицирали код Канцеларије за јавна улагања за средства за исти посао и повезивање водоводним системом водозахвата и Бачког Доброг Поља, Змајева и Равног Села, не би ли обезбедили да становници свих пет места имају исти квалитет воде и услуге као и становници Врбаса. Од нас се очекује да предњачимо у развојним активностима, свакако уз подршку општине Врбас, и на нама је да та очекивања испунимо", рекао је поводом пет година пословања ЈКП "Комуналац" Синиша Адамовић, директор предузећа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"