Почиње нова школска година

У уторак, 01. септембра, почиње нова, 2020/2021. година. Пандемија изазвана коронавирусом одразила се и на образовање па ће ученици наставу изводити на два начина; у учионицама образовних установа заједно са својим учитељима и наставницима, али и од куће, уз помоћ интернет платформи и ТВ програма. Потреба да се постигне максимална здравствена безбедност ученика и радника у образовању донела је нова правила и у учионицама - разреди су подељени на две групе а, уз остале мере, обавезна је и употреба заштитних маски и држање дистанце.

Традиционалне приредбе и пријема ђака првака ове године неће бити, са родитељима ђака првака и ученика петих разреда биће организовани родитељски састанци у школским двориштима, а комуникација са осталим родитељима водиће се електронским путем.

Ипак, иако су изостали уобичајени програми, није изостала порука добродошлице и жеље за успех у школовању, коју је овог пута упутио Предраг Ројевић, предеседник општине Врбас.

"Драги прваци, општина Врбас жели вам добродошлицу у систем образовања и очекује од вас да будете добри другови, још бољи ђаци и да вас образовања изведе на прави животни пут, којим ћете крочити пуни знања и самопоуздања, спремни да унапређујете друштво у коме живите. Локална самоуправа спремна је да учини све да створи најбоље услове за ваше школовање, да изађе у сусрет вашим потребама, а уверени смо да ће учитељи и наставници који вас чекају у учионицама, на најбољи начин пренети знање на вас и учинити вас добрим младим људима", поручио је Ројевић.      

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"