Ултрамаратонци трче за Лану

Група тркача из Врбаса, заједно са члановима Спортског удружења "Следи ме" из Сомбора и Атлетског клуба "Хајдук Маратон Тим" из Куле, учествоваће у недељу, 30. августа, у хуманитарном штафетном УЛТРАМАРАТОНУ од Сомбора до Новог Сада, дугом 100 километара, који се организује као акција подршке и прикупљања помоћи за Лану Јовановић.

Учесници ће "продавати своје километре" а уплатом на жиро рачун мале Лане Јовановић у склопу фондације, или слањем СМС-а 195 на 3030, сви заинтересовани постају део акције "СМС за километар", односно купују свој километар трке. "Ово је тек прва од великог броја манифестација које су увелико у припреми. Хвала свим добрим људима који су нам помогли, идејама, финансијски и радом, у организацији овог ни мало једноставног подухвата. Хвала свима који имају слуха за једину жељу свих нас - ДА ЛАНА ЖИВИ. Спинална мишићна атрофија, тип 1, коју има и Лана Јовановић, веома је опака и смртоносна болест за бебе. Оне никада не могу чак ни да дођу до стадијума када самостално седе. Њима је у каснијој фази потребна и сонда за храњење, апарати за дисање, па и апарат за кашљање. Даћемо све од себе да се што пре скупе средства за то да мала Лана осети прве кораке и доживи привилегију коју ми тркачи имамо сваким кораком на стази", саопштили су организатори.

Уз помоћ механичке вентилације деца са овом болешћу могу да живе и дуже од две године, али захтевају сталну и интензивну негу. Једини начин на који се може спречити даље напредовање болести јесте терапија у САД, која кошта 2,4 милиона евра и мора се примити најкасније до друге године. Лана Јовановић је део хумане фондације 'Буди Хуман' и за њу су покренуте многе акције (базари, хумане лицитације, концерти, представе...) с обзиром да је сума велика, а време тече. Све уплате и донације су транспарентне и проверљиве.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"