Вртићи ПУ "Бошко Буха" чекају малишане

Предшколска установа "Бошко Буха" наставиће од 01. септембра васпитно образовни рад у свих 12 објеката, поштујући мере и препоруке Министарства просвете, науке и технолошког развоја из маја и августа 2020. године.

"Водећи се прописаним мерама МПНТР које наводе да само деца чија су оба родитеља запослена могу да похађају предшколску установу, извршена је ревизија уписане деце након чега је исказан објективан број деце који би требало да бораве у предшколској установи. Број деце распоређен по објектима, групама, укључујући број васпитача који ће са њима радити, укупно износи 1.050.

Узимајући у обзир епидемиолошку ситуацију и све мере и препоруке МПНТР, као и обавезе да се припремни предшколски програм спроведе у законски утврђеном обиму - четири сата дневно девет месеци у години, Тим за спровођење мера ПУ 'Бошко Буха' предложио је Штабу за ванредне ситуације општине Врбас да се број присутне деце у једној радној соби повећа са досадашњих 50 одсто на 70 одсто законског норматива, да се ограничи боравак деце јасленог и млађег обданишног узраста на период од 07.00 до 14.00 часова, те да се обавезни припремни предшколски програм, без обзира на досадашњу врсту боравка, спроводи у законски обавезних четири сата дневно, делећи једну групу на две. У овом случају групе би на недељном нивоу мењале смене - од 07.30 до 11.30 и од 12.00 до 16.00 часова. Обавезни припремни предшколски програм обрачунавао би се по цени полудневног боравка. Све корекције потребно је држати на снази до стабилизације епидемиолошке ситуације", стоји у плановима рада ПУ "Бошко Буха".

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...