Вртићи ПУ "Бошко Буха" чекају малишане

Предшколска установа "Бошко Буха" наставиће од 01. септембра васпитно образовни рад у свих 12 објеката, поштујући мере и препоруке Министарства просвете, науке и технолошког развоја из маја и августа 2020. године.

"Водећи се прописаним мерама МПНТР које наводе да само деца чија су оба родитеља запослена могу да похађају предшколску установу, извршена је ревизија уписане деце након чега је исказан објективан број деце који би требало да бораве у предшколској установи. Број деце распоређен по објектима, групама, укључујући број васпитача који ће са њима радити, укупно износи 1.050.

Узимајући у обзир епидемиолошку ситуацију и све мере и препоруке МПНТР, као и обавезе да се припремни предшколски програм спроведе у законски утврђеном обиму - четири сата дневно девет месеци у години, Тим за спровођење мера ПУ 'Бошко Буха' предложио је Штабу за ванредне ситуације општине Врбас да се број присутне деце у једној радној соби повећа са досадашњих 50 одсто на 70 одсто законског норматива, да се ограничи боравак деце јасленог и млађег обданишног узраста на период од 07.00 до 14.00 часова, те да се обавезни припремни предшколски програм, без обзира на досадашњу врсту боравка, спроводи у законски обавезних четири сата дневно, делећи једну групу на две. У овом случају групе би на недељном нивоу мењале смене - од 07.30 до 11.30 и од 12.00 до 16.00 часова. Обавезни припремни предшколски програм обрачунавао би се по цени полудневног боравка. Све корекције потребно је држати на снази до стабилизације епидемиолошке ситуације", стоји у плановима рада ПУ "Бошко Буха".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"