Врбас део Регионалног плана управљања отпадом

Регионални план управљања отпадом за Град Нови Сад и општине Врбас, Србобран, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ и Темерин, за период од 2019. до 2028. године, потписан је у Градској кући на седници Међуопштинске радне групе за управљање отпадом.

Регионални план у име општине Врбас, заједно са другим председницима општина и локалних скупштина, као и председницом Међуопштинске радне групе Миром Раденовић, потписала је Миљана Штулић, чланица Привременог органа општине Врбас.

Регионални план управљања отпадом представља документ којим се успоставља управљање отпадом на нивоу региона, а у складу са националном Стратегијом управљања отпадом. Овај план, за чланице Региона, представља наставак стратешког приступа усвојеног у Регионалном плану из 2012. године и резултат је читавог низа активности које су покренуте ради решавања питања поступања са отпадом и успостављања Регионалног центра за управљање отпадом.

Циљ плана, како је прецизирано, је успостављање дугорочно одрживог регионалног система управљања отпадом на начин који има минималан утицај на животну средину и здравље људи, користећи савремене принципе управљања отпадом, превенцију настајања, поновно коришћење и рециклажу, потом третман отпада и одлагање остатка, као и подизање свести о питањима управљања отпадом.

Развијањем Регионалног плана управљања отпадом одредиће се приоритети и стратешки оквир за поступање и третман отпада који је у складу са националним и прописима Европске уније за управљање отпадом и Стратегијом управљања отпадом Републике Србије и у складу са Регионалним планом усвојеним 2012. године, пренео је новосадски Дневник.

извор: Дневник

фото: novisad.rs

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"