"Комуналац" самостално санира Градско гробље

Градско гробље у Врбасу, којим управља Јавно комунално предузеће "Комуналац", ових дана поприма нови изглед. У току су радови на уређењу објекта, а реализација додатних планова које осмишљава ПЈ "Чистоћа" и њен саставни део "Капела", заједно са менаџментом предузећа, требала би да обезбедити реконструкцију главних објеката на гробљу, нови простор за ширење гробља и ново опремање.

"У овом тренутку тече више радова који ће Градском гробљу дати много лепши изглед. Наставили смо са подизањем нове ограде на делу према Србобрану, затим вршимо радове којим ћемо обезбедити трајно одвођење атмосферских вода са паркинга и простора око пријемног објекта, уредили све одводне канале око целог гробља, а припремамо и постављање кованих капија на оба улаза. Све ове радове финансирамо сопственим средствима и на њима су ангажовани радници ЈКП 'Комуналац' како би уштедели новац и касније га уложили у нове пројекте", рекао је Миљан Вујовић, шеф "Капеле".

Ово није све што ће се радити на Градском гробљу и, према речима Вујовића, план је проширити канцеларију и уредити фасаду пријемне зграде, наставити замену ограде а затим и реконструисати кров на капели. "Истовремено, улазимо у процес експропријације земљишта у делу према Србобрану како би добили нови простор за сахрањивање, али и могућност да спојимо пут који иде око гробља, све до најновијег дела. Тиме би се стекли услови да тешки саобраћај изместимо око гробља и почнемо реконструкцију стаза кроз платане, од капеле до новог дела гробља. Планирамо да након експропријације припремимо пројекат за ове радове и затражимо подршку Покрајинске владе", рекао је Вујовић. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"