Грађани уређују игралиште у старој школи "Светозар Милетић"

Спортско удружење "Врбашки тренинг центар" започело је ових дана уређење спортског терена иза некадашњег објекта Основне школе "Светозар Милетић", улици Петра Шегуљева. На овом месту налазе се два терена, за мали фудбал и кошарку, на којим се некада изводила настава физичког васпитања, али су од тренутка када је школа добила нови терен и спортску салу у великом објекту, престали да се користе. Сада су чланови овог удружења, заједно са грађанима из овог дела града, али и уз подршку локалне самоуправе и ЈКП "Комуналац", почели са уређењем простора у нади да ће му удахнути нови живот.

"Терен је био у лошем стању и пред двадесетак дана смо покренули акцију са циљем да га средимо. Прво су се ангажовале комшије, па нам су нам у помоћ притекли I Месна заједница и општина Врбас, а сада и радници Јавног комуналног предузећа 'Комуналац', и верујем да ћемо ускоро имати одличан простор за бављење спортом и рекреацију. План нам је да направимо и садржај за малу децу, са љуљашкама и клацкалицама, јер се у нашој непосредној близини налази и један вртић, али и терен за боћање, за оне старије. Уверени смо да ћемо добити нове, лепе садржаје на корист свих грађана", рекао је Бранко Перовић, један од иницијатора ове акције, и захвалио локалној самоуправи за подршку у реализацији плана. 

Слободан Вигњевић, професор физичког васпитања и члан СУ "Врбашки тренинг центар", рекао је да је намера удружења да "врати стару славу једном од најбољих терена за мали фудбал у Врбасу". "Простор је био толико запуштен да су се у великој мери појавили и крпељи. Прво смо све покосили, третирали простор против крпеља, а из тога је израсла идеја и да се терени обнове за младе. Сви су се ангажовали и за кратко времена постигли смо доста тога. Прискочио је комшилук, за њим и многи који су овде редовно долазили на спорт и уверен сам да ће веома брзо све бити поново као некад, са доста спортиста и рекреативаца", рекао је Вигњевић.  

Објава о покретању акције на друштвеној мрежи Facebook помогла је да се јаве и људи који су део младости провели на овом терену, а данас живе широм света. Њима се посебно захвалио Милош Бјелица, члан СУ. "Када се вест о уређењу терена проширила јавили су нам се наши другови који су детињство провели овде и поручили нам да су спремни да финансијски помогну. Донације су стигле са Аљаске, из Чилеа, из Лондона и очекујемо да их буде још", рекао је Бјелица.  

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"