Почело прикупљање производа за пакете помоћи

У великој хали Центра за физичку културу "Драго Јововић" почело је прикупљање прехрамбених производа и производа за личну хигијену од којих ће у наредним данима бити формирани пакети помоћи за грађане. Право на ову врсту помоћи имаће сви пензионери са месечним примањима мањим од 30.000 динара и социјално угрожене породице са евиденције Центра за социјални рад.

У првим сатима прикупљања производа стигле су веће количине уља, шећера, паштета, кекса, а у наредним данима очекују се додатне количине ових производа, као и брашна, месних нарезака и другог. На послу су ангажовани радници Центра за физичку културу, чланови Рукометног клуба Врбас и волонтери.

"Као и увек до сада, још једном смо потврдили хумани карактер Врбаса. Локална самоуправа и њен Штаб за ванредне ситуације иницирали су са привредницима из града прикупљање помоћи за део пензионера и социјално угрожене породице. Идеја нам је да склопимо 6.000 пакета помоћи за оне чије су пензије мање од 30.000 динара и породице које примају социјалну помоћ и радује нас што се привреда у Врбасу одазвала нашој иницијативи. Хвала свима који у овом тешком тренутку имају осећај друштвене одговорности и исказују спремност да помогну. То смо увек ценили и знаћемо да ценимо у наредном периоду и охрабрује најава да ће Влада Србије изаћи у сусрет пакетима економских мера управо привредним субјектима и помоћи им да што лакше преброде овај период. Хвала свима који су нам помогли. Позивам наше суграђане, и старије од 65 година и родитеље са децом, да остану у својим кућама, да се придржавају прописаних мера и одлука, како би што пре и са што мање губитака изашли из овог тешког периода", рекао је Милан Глушац, командант Штаба за ванредне ситуације општине Врбас.

У наредних дан или два биће прикупљени сви артикли, затим следи паковање на којем ће бити ангажовани волонтери, а затим и дистрибуција на кућне адресе за коју се верује да ће почети наредне недеље.

Јован Ковачевић из Центра за физичку културу "Драго Јововић", истакао је да је обавеза, али и жеља ове установе да буде на услузи грађанима и у оваквим данима, јер је и она део друштва и живи са њим. "Обезбедили смо простор за прикупљање робе и у наредним данима креће склапање пакета помоћи. Ту смо да помогнемо као део Центра за физичку културу, али смо се ангажовали у акцији прикупљања помоћи коју организује општина Врбас и као чланови Рукометног клуба, и као појединци, јер желимо да помогнемо грађанима. Наш клуб своје резултате остварује резултате на начин што сталну подршку има из локалне самоуправе и сада је време да и ми узвратимо подршку граду, и као клуб и као појединци", рекао је Ковачевић. 

Акцији су се данас придружили и чланови Удружења пчелара Врбаса који су за у ЦФК донели 40 кг меда и 40 паковања прополиса. Према речима Драгољуба Крстића, председника УПВ, ради се о широј акцији Савеза пчеларских организација Србије, који је иницирао на територији целе државе прикупљање пчелињих производа за угрожене грађане.

     

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"