Почело прикупљање производа за пакете помоћи

У великој хали Центра за физичку културу "Драго Јововић" почело је прикупљање прехрамбених производа и производа за личну хигијену од којих ће у наредним данима бити формирани пакети помоћи за грађане. Право на ову врсту помоћи имаће сви пензионери са месечним примањима мањим од 30.000 динара и социјално угрожене породице са евиденције Центра за социјални рад.

У првим сатима прикупљања производа стигле су веће количине уља, шећера, паштета, кекса, а у наредним данима очекују се додатне количине ових производа, као и брашна, месних нарезака и другог. На послу су ангажовани радници Центра за физичку културу, чланови Рукометног клуба Врбас и волонтери.

"Као и увек до сада, још једном смо потврдили хумани карактер Врбаса. Локална самоуправа и њен Штаб за ванредне ситуације иницирали су са привредницима из града прикупљање помоћи за део пензионера и социјално угрожене породице. Идеја нам је да склопимо 6.000 пакета помоћи за оне чије су пензије мање од 30.000 динара и породице које примају социјалну помоћ и радује нас што се привреда у Врбасу одазвала нашој иницијативи. Хвала свима који у овом тешком тренутку имају осећај друштвене одговорности и исказују спремност да помогну. То смо увек ценили и знаћемо да ценимо у наредном периоду и охрабрује најава да ће Влада Србије изаћи у сусрет пакетима економских мера управо привредним субјектима и помоћи им да што лакше преброде овај период. Хвала свима који су нам помогли. Позивам наше суграђане, и старије од 65 година и родитеље са децом, да остану у својим кућама, да се придржавају прописаних мера и одлука, како би што пре и са што мање губитака изашли из овог тешког периода", рекао је Милан Глушац, командант Штаба за ванредне ситуације општине Врбас.

У наредних дан или два биће прикупљени сви артикли, затим следи паковање на којем ће бити ангажовани волонтери, а затим и дистрибуција на кућне адресе за коју се верује да ће почети наредне недеље.

Јован Ковачевић из Центра за физичку културу "Драго Јововић", истакао је да је обавеза, али и жеља ове установе да буде на услузи грађанима и у оваквим данима, јер је и она део друштва и живи са њим. "Обезбедили смо простор за прикупљање робе и у наредним данима креће склапање пакета помоћи. Ту смо да помогнемо као део Центра за физичку културу, али смо се ангажовали у акцији прикупљања помоћи коју организује општина Врбас и као чланови Рукометног клуба, и као појединци, јер желимо да помогнемо грађанима. Наш клуб своје резултате остварује резултате на начин што сталну подршку има из локалне самоуправе и сада је време да и ми узвратимо подршку граду, и као клуб и као појединци", рекао је Ковачевић. 

Акцији су се данас придружили и чланови Удружења пчелара Врбаса који су за у ЦФК донели 40 кг меда и 40 паковања прополиса. Према речима Драгољуба Крстића, председника УПВ, ради се о широј акцији Савеза пчеларских организација Србије, који је иницирао на територији целе државе прикупљање пчелињих производа за угрожене грађане.

     

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...