Ново радно време малопродајних објеката

У Врбасу закључно са данашњим даном, није забележен ниједан случај зараженог корона вирусом. Како је надлежни еподемиолог, докторка Брајана Николић известила чланове Штаба за ванредне ситуације, стање је тренутно контролисано. Директори Дома здравља и Опште болнице обавестили су о до сада предузетим мерама да се здравствени систем припреми за прихват већег броја пацијената. Према речима доктора Милана Попова, директора Опште болнице Врбас,  у тој установи завршена је реорганизација простора са циљем проширивања капацитета и броја постеља. Из Републичких робних резерви стижу потребне количине дезинфекционог материјала и опреме.

Представници Полицијске станице обавестили су Штаб о активностима које су предузете на контроли кретања у време забране, на контроли забране изласка старих лица и лица којима је прописана мера кућне изолације. Већ су изречене прве санкције за непоштовање и лица су процесуирана, а према најавама полицијских службеника, уследиће још ригорозније провере. Дезинфекцију јавних површина и установа спроводиће службе Јавног комуналног предузећа „Комуналац“. Разматрана су и друга питања неопходна да се спроведу наредбе које прописују покрајински и државни штабови и органи.

У складу са тим, измењено је радно време малопродајних објеката. Они ће радним данима и суботом бити отворени од 7 до 18 часова. Недељом ће радити од 8 до 18 часова, јер ће тим даном од 4 до 7 часова бити отворени искључиво за старије од 65 година.

Ограничавање радног времена са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања може се вршити по следећем принципу:

  • Понедељак – субота од 07.00  до 18.00 часова
  • Недељом од 08.00 до 18.00 часова
  • Недељом од 04.00 до 07.00 часова искључиво за грађане старије од 65 година.
  • Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Трговац може, у складу са наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима.

У Општинској управи функционише и кол центар који посебну подршку и помоћ пружа старијима од 65 година, али и другим суграђанима. Помоћ углавном пружају када је у питању допремање намирница и набавка лекова. Кол центар је доступан 24 часа, а број на који се грађани могу јавити је 021 706 306.

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...