Олакшана процедура за остваривање права за накнаду за време породиљског одсуства и дечији додатак

Остваривање права на накнаду зараде, односно накнаду плате, као и обрачун накнаде зараде, односно накнаде плате за време породиљског одсуства, врши се на основу поднетог захтева и прописаних доказа прибављених у складу са чланом 39. Закона.

  1. Из диспанзера Дома здравља "Вељко Влаховић" ће се скениране дознаке слати на е-адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Издиктирајте медицинском особљу контакт телефон који ће служби Одсека за бригу о деци бити достављен путем мејла.

  1. Странка на шалтеру диспанзера преузима образац 

ЗАХТЕВ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА НАКНАДУ ЗАРАДЕ, ОДНОСНО НАКНАДУ ПЛАТЕ ЗА ВРЕМЕ ПОРОДИЉСКОГ ОДСУСТВА

Захтев се може преузети на порталу vrbas.net www.vrbas.net › e-uprava-vrbas › obrasci-formulari

  1. Попуњен и потписан образац  можете скенирати и послати на  е-адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..
  2. Надlежна служба, Одсек за друштвену бригу о деци ће документа прибавити по службеној дужности и  доставити дознаке у електронској форми послодавцу.

Новоустановљеном процедуром је омогућено да труднице право на накнаду зараде за време породиљског одсуства могу остварити доласком у диспанзер Дома здравља "Вељко Влаховић", док се преостали поступци у процедури остваривања права обављају електронским путем.

Право на дечији додатак

Право на дечији додатак остварује се: ако укупан месечни приход, умањен за порезе и доприносе, по члану породице остварен у три месеца која претходе месецу у коме је поднет захтев не прелази утврђени цензус 9.143,82 (11.886,98 за једнородитељске из члана 28. став 1. тач. 1)-3) Закона) 10.972,59 за једнородитељске породице из члана 28. став 1. тач. 4)-7) Закона, за старатеље и родитеље детета са сметњама у развоју и детета са инвалидитетом за које постоји мишљење интерресорне комисије)

ЗАХТЕВ за остваривање права на дечији додатак

Захтев се може преузети на порталу vrbas.net www.vrbas.net › e-uprava-vrbas › obrasci-formulari

Попуњен  и потписан образац, потврду о  укупном месечном приходу, умањен за порезе и доприносе, по члану породице остварен у три месеца која претходе месецу у коме је поднет захтев, можете скенирати и послати на е-адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Сваки дан од 08.00 до 13.00 часова, у згради Општинске управе Врбас, Маршала Тита 89, може се предати потребна документација за остваривање наведених права.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"