Волонтерке Црвеног крста обележиле 8. март

Поводом 8. марта - Међународног празника жена, општина Врбас организовала је и ове године дружење волонтерки и активисткиња Црвеног крста Врбас. Сусрет у ресторану Центра за физичку културу "Драго Јововић", био је прилика да се у свечаној атмосфери још једном сви подсете на важност деловања ове организације, додатно афирмише хуманост и солидарност, те чују планови организације за наредни период.

"Већ другу годину за редом волонтерке Црвеног крста 8. март обележавају у друштву Милана Глушца, председника Привременог органа, и његових сарадника. Наше волонтерке су равноправне чланице службе Црвеног крста Врбас, обављају задатке из јавних овлашћења организације у областима социјалне делатности, добровољног давалаштва, прве помоћи и сличних. Оне су снага наше организације и велики број активности је незамислив без ангажмана волонтера, који својим радом промовишу солидарност међу људима. Поред двадесетак волонтера старије генерације, у Црвеном крсту Врбас стасава и млада генерација волонтера, која додатно развија програме хуманих вредности", истакла је Татјана Глушћевић, секретар ЦК Врбас. 

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, оценио је да је мали знак пажње који локална самоуправа указује волонтеркама ЦК поводом 8. марта, мотивисан идејом да се укаже на значај њиховог хуманитарног рада, који у кризним ситуацијама може бити од непроцењивог значаја. "Ако су оне спремне да издвоје своје време за помоћ другима, онда и ми морамо бити спремни да издвојимо време за њих, да подржимо рад Црвеног крста, да одамо признање свим волонтеркама и добровољним даваоцима, јер они граде солидарно друштво које је спремно да помогне сваком појединцу", рекао је Глушац.

Из Црвеног крста Врбаса за петак, 13. март, најављују акцију добровољног давања крви, на Тргу Николе Пашића од 13.00 до 17.00 часова. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...