Врбасу 3,2 милиона динара за популациону политику

Као једна од 26 локалних самоуправа у Војводини које су добиле подршку Владе Србије, општина Врбас добила је 3,2 милиона динара за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у 2020. години. Према изабраним пројектима, за набавку инкубатора за Одељење педијатрије Опште болнице Врбас, биће издвојено 1,1 милион динара, а за набавку ултразвучног апарата за преглед кукова код деце за амбуланту у Змајеву, и набавку стоматолошке столице, додатних 2,1 милион динара. Обавеза општине Врбас је да у пројекти учествује са додатних 565.000 динара.

"Осим ових средстава и редовних средстава која буџетом усмеравамо у популациону политику, у претходном периоду успели смо да опремимо Дом здравља 'Вељко Влаховић' једним возилом за патронажну службу, новим ЦТГ апаратом, гинеколошком столицом која је прилагођена и за особе са телесним инвалидитетом, најсавременијим ултразвучним апаратом, вагом за мерење беба и другом опремом. Поред свега овог, по први пут у локалном буџету издвојили смо средства за финансирање вантелесну оплодње. Сваке године уврстимо нову активност у покушају да поправимо демографску слику општине Врбас", рекао је Милан Глушац, председник Привременог органа, приликом потписивања уговора у Београду.

Преко Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, у 88 локалних самоуправа биће усмерено укупно 650 милиона динара. Највише средстава, око 292 милиона динара, опредељено је за адаптацију и санацију објеката предшколских установа, за набавку медицинске опреме за опремање одељења гинекологије и педијатрије опредељено је око 79 милиона, а за набавку 29 возила за потребе патронажних служби додатних 77 милиона динара. Суфинансираће се и оснивање или оснаживање саветовалишта за труднице, репродуктивно здравље, школе родитељства и саветовалишта за младе, у висини од скоро 80 милиона динара, а око 13 милиона динара намењено је за изградњу кућа и станова за младе брачне парове. На јавни позив стигле су 123 пријаве из 120 општина.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"