Програм НТЦ учењa од сада доступан и Врбашанима

Сајам образовања "Каријерно вођење и саветовање" био је прилика и да се у Врбасу по први пут ученицима и широј јавности ближе представи програм НТЦ учења. Овај систем састављен је из "различитих активности и игара за децу, које се темеље на сазнањима о развоју и раду мозга и које, како многа истраживања показују, имају позитиван ефекат на развој мозга у периоду када је то најважније, у периоду најинтензивнијег раста и развоја, од рођења, па до приближно десете године старости. Игра као унутрашња мотивација детета је кључни фактор НТЦ програма".

Нешто више о НТЦ програму учења Врбашани ће имати прилику да чују у четвртак, 27. фебруара, на предавању које ће у Гимназији "Жарко Зрењанин" у 18.00 часова, одржати Урош Петровић, коаутор НТЦ програма и књижевник за децу.

"НТЦ програм настао је на иницијативу неколико чланова Менсе који су први увидели да наша деца на ПИСА тестовима показују низак ниво функционалног знања. Они умеју да репродукују, али не умеју да примене знање. Данас овај програм функционише у 17 држава Европе, а у Врбасу ће од 29. фебруара почети да се организују радионице са овом темом. Управо ће почетак ових радионица најавити Урош Петровић на показној радионици у Гимназији. Кроз радионице у школама покушаћемо да научимо децу како да усвајају нове технике учења и ефикасно уче, и оне су намењене деци од 4 године до 4. разреда основне школе. У Врбасу смо формирали неколико група", рекла је Марица Килибарда, једна од четири предавача на програму НТЦ учења. Уз њу, радионице ће водити Милена Мерџан, Немања Бојанић и Бојана Банатски.

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...