Настављена жетва медаља у Бокс клубу "Чарнок"

Прва два месеца 2020. године донела су Боксерском клубу "Чарнок" серију добрих резултата, чиме је на најбољи начин отворена такмичарска сезона. На IX Купу нација за жене, одржаном у Сомбору, Дајана Грмуша и Ивана Чизмар, репрезентативке Србије, освојиле су бронзане медаље, а већ у 1. колу Прве лиге, група север, које је одржано половином фебруара, Грмуша је освојила и пехар за најбољу сениорку. Свој таленат најавили су и најмлађи чланови БК "Чарнок" Ивана Чизмар и Огњен Сјеклоћа.

"Најновији успеси боксера 'Чарнока' везани су за учешће на међународном турниру Еуро куп, који је одржан у Бијељини од 20. до 23. фебруара. У саставу репрезентације Србије на овом турниру учествовали су чланови  клуба: Дајана Грмуша, Душан Дринчић и Стефан Цамовић. У конкуренцији најбољих боксера из 18 држава, Стефан Цамовић је у категорији до 64 кг освојио златну медаљу", рекао је Жељко Жмукић, председник клуба.

"За наше најбоље боксере попут Цамовића, Никчевића, Дринчића, Јајића, Грмуше, Брил, Сјеклоће, Чизмар и других нема одмора. Они се константно налазе у тренажном процесу већег или мањег интензитета, у зависности од такмичења за које их спремамо. Наредна три месеца имамо борбе сваког викенда и оне трају по пар дана. Са поносом можемо рећи да се у нашим редовима налазе неки од најбољих боксера Србије, што је резултат клупског рада и њихове пожртвованости. Тренинзи су изузетно тешки и напорни, од сваког такмичара захтевам максималну концентрацију и дисциплину и резултат је видљив. Временом смо им из главе избили мисао да таленат може да надомести физичку спрему. То је заблуда, само посвећен и напоран рад води до резултата. Таленат за бокс даје само завршну форму", истакао је тренер Игор Шкундрић.

Већ за два дана младе боксере БК "Чарнок" очекује Првенство Војводине у појединачној конкуренцији. Такмичење ће трајати од 28. фебруара до 01. марта, у Шиду, а учествоваће 10 такмичара из врбаског клуба. Након тога следи појединачно Првенство Србије у Сомбору, од 03. до 08. марта за младе, јуниорке и кадеткиње, па 21. марта 2. коло лиге у Гакову, потом Европско првенство, 4. Јуниорски куп нација, Војвођанска златна рукавица, Београдски победник...

"Нема предаха за руководство и чланове БК „Чарнок“ Врбас. Борба се води у рингу, али и ван њега, проблем представљају финансије јер немамо сопствене приходе, не наплаћујемо чланарину, а трошкове такмичења, смештаја, исхране и опреме сноси клуб. Жељко Жмукић и ја издвајамо лична примања како би клуб могао да настави са радом. Општина Врбас помаже рад клуба. Њихову пуну подршку очекујемо и надаље, како би врбаски шампиони утабали пут до европских и светских медаља", навео је Шкундрић.

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...