У среду Сајам Образовања

У Врбасу ће у среду, 26. фебруара, бити одржана Сајам образовања "Каријерно вођење и саветовање", на ком је учешће најавило 19 средњих школа и факултета. Сајам се одржава у Центру за физичку културу Драго Јововић" од 10.00 до 13.00 часова, а претходиће му одржавање радионица у основним и средњим школама на тему "Kаријерног вођења и избора занимања".

"Радионице се организују са циљем промоције и афирмације заната, посебно у смислу исказивања потреба на тржишту за трогодишњим образовним профилима и могућностима запослења и самозапослења, уз могућност добре зараде. Са децом ће се разматрати критеријуми за избор правог занимања, у складу са њиховим способностима, вештинама и интересовањима. Резултати анкета које ће се вршити биће представљене на Сајму, у оквиру заказаних предавања", најавили су организатори.

Додатни садржај на Сајму образовања биће усмерен ка талентима и онима који желе да стичу додатна знања - афирмације талентоване деце односно указивања на могућност развоја интелектуалних потенцијала. Своју стручну подршку у правилном избору школе и занимања представиће Национална служба за запошљавање, уз презентацију електронске верзије "Водича за избор занимања", публикације коју је припремила НСЗ.

"Да би одлука о даљем образовању била адекватна, важно је да она буде промишљена, а не резултат случајности. Квалитетна одлука о избору занимања је самостална одлука која је у складу са сопственим способностима, талентима, особинама личности, професионалним интересовањима и личним вредностима, која је донета у оквиру реалних могућности образовања и запошљавања. За обављање послова за стручне образовне профиле потребна су знања и вештине стечене формалним образовањем, почевши од III степена стручне спреме. Важно је да нам бављење занимањем које смо одабрали након стечених квалификација пружа задовољство", истичу организатори Сајма образовања.

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...