У среду Сајам Образовања

У Врбасу ће у среду, 26. фебруара, бити одржана Сајам образовања "Каријерно вођење и саветовање", на ком је учешће најавило 19 средњих школа и факултета. Сајам се одржава у Центру за физичку културу Драго Јововић" од 10.00 до 13.00 часова, а претходиће му одржавање радионица у основним и средњим школама на тему "Kаријерног вођења и избора занимања".

"Радионице се организују са циљем промоције и афирмације заната, посебно у смислу исказивања потреба на тржишту за трогодишњим образовним профилима и могућностима запослења и самозапослења, уз могућност добре зараде. Са децом ће се разматрати критеријуми за избор правог занимања, у складу са њиховим способностима, вештинама и интересовањима. Резултати анкета које ће се вршити биће представљене на Сајму, у оквиру заказаних предавања", најавили су организатори.

Додатни садржај на Сајму образовања биће усмерен ка талентима и онима који желе да стичу додатна знања - афирмације талентоване деце односно указивања на могућност развоја интелектуалних потенцијала. Своју стручну подршку у правилном избору школе и занимања представиће Национална служба за запошљавање, уз презентацију електронске верзије "Водича за избор занимања", публикације коју је припремила НСЗ.

"Да би одлука о даљем образовању била адекватна, важно је да она буде промишљена, а не резултат случајности. Квалитетна одлука о избору занимања је самостална одлука која је у складу са сопственим способностима, талентима, особинама личности, професионалним интересовањима и личним вредностима, која је донета у оквиру реалних могућности образовања и запошљавања. За обављање послова за стручне образовне профиле потребна су знања и вештине стечене формалним образовањем, почевши од III степена стручне спреме. Важно је да нам бављење занимањем које смо одабрали након стечених квалификација пружа задовољство", истичу организатори Сајма образовања.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"