Општина Врбас на сајмовима у Београду и Новом Саду

Општина Врбас део активности редовно усмерава и у промоцију туристичких потенцијала; тако се ових дана Туристичка организација ОВ представља на 42. Међународном сајму туризма у Београду, док се истовремено, уз подршку локалне самоуправе, бројна удружења и организације из Врбаса представљају и на данас отвореном 2. Сајму завичаја у Новом Саду. 

Туристичка организација општине Врбас на сајму у Београду понуду на свом штанду презентује међу 900 излагача из више од 40 земаља. "Потрудили смо се да осмислимо широку лепезу промотивних активности, па тако уз туристичке потенцијале представљамо и привреднике. Свакога дана представљамо по једно удружење жена из општине, њихове активности, промовишемо манифестације по којим смо препознатљиви, а посебан ангажман усмеравамо у презентацију богате понуде Центра за фузичку културу", рекла је за vrbas.net Марија Златовић Арсенијевић, директорка Туристичке организације.

Штан ТООВ јуче је обишао и Милан Глушац, председник општине Врбас. "Туристички радници из Врбаса покушавају да слоган сајма - "Пут под ноге" оживе на начин да један од тих путева буде усмерен и у места наше општине, на неки од догађаја, манифестација или садржаја које можемо сами понудити гостима. Интересовање постоји, наш штанд је добро посећен и верујем да ће се оно што улажемо у презентације у будућности исплатити. Они који посећују Врбас, посебно заинтересовани за понуду Центра за физичку културу, буду увек задовољни боравком у нашем граду и знам да се управо због тога враћају у Врбас. Имамо и друге садржаје и понуде и управо су овакви скупови прилика да их додатно приближимо грађанима из целе Србије и региона", рекао је овом приликом Глушац.

Врбас није пропустио прилику да своју понуду у области туризма представи и на данас отвореном Сајму завичаја у Новом Саду. Међу 70 излагача, завичајних удружења, институција, градова и општина из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, представила су се и завичајна удружења из општине Врбас. 

Манифестација под називом "Сајам завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу", осмишљена је да промовише традицију, културу, обичаје, језик, писмо, "како оних људи који су се у АП Војводину и Србију доселили претходних година и деценија, тако и наших сународника, који су остали на својим огњиштима у државама из региона", рекао је приликом отварања Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе. "Имамо активна завичајна удружења и активне групе грађана који својим радом на најбољи начим представљају заједнице из којих долазе, своје културно наслеђе и традицију. Општина Врбас са задовољством увек помаже њихово деловање, уверена да промоција вредности које они баштине чини и цело друштво бољим и лепшим", рекао је Глушац приликом посете Сајму завичаја у Новом Саду.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"