Општина Врбас на сајмовима у Београду и Новом Саду

Општина Врбас део активности редовно усмерава и у промоцију туристичких потенцијала; тако се ових дана Туристичка организација ОВ представља на 42. Међународном сајму туризма у Београду, док се истовремено, уз подршку локалне самоуправе, бројна удружења и организације из Врбаса представљају и на данас отвореном 2. Сајму завичаја у Новом Саду. 

Туристичка организација општине Врбас на сајму у Београду понуду на свом штанду презентује међу 900 излагача из више од 40 земаља. "Потрудили смо се да осмислимо широку лепезу промотивних активности, па тако уз туристичке потенцијале представљамо и привреднике. Свакога дана представљамо по једно удружење жена из општине, њихове активности, промовишемо манифестације по којим смо препознатљиви, а посебан ангажман усмеравамо у презентацију богате понуде Центра за фузичку културу", рекла је за vrbas.net Марија Златовић Арсенијевић, директорка Туристичке организације.

Штан ТООВ јуче је обишао и Милан Глушац, председник општине Врбас. "Туристички радници из Врбаса покушавају да слоган сајма - "Пут под ноге" оживе на начин да један од тих путева буде усмерен и у места наше општине, на неки од догађаја, манифестација или садржаја које можемо сами понудити гостима. Интересовање постоји, наш штанд је добро посећен и верујем да ће се оно што улажемо у презентације у будућности исплатити. Они који посећују Врбас, посебно заинтересовани за понуду Центра за физичку културу, буду увек задовољни боравком у нашем граду и знам да се управо због тога враћају у Врбас. Имамо и друге садржаје и понуде и управо су овакви скупови прилика да их додатно приближимо грађанима из целе Србије и региона", рекао је овом приликом Глушац.

Врбас није пропустио прилику да своју понуду у области туризма представи и на данас отвореном Сајму завичаја у Новом Саду. Међу 70 излагача, завичајних удружења, институција, градова и општина из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, представила су се и завичајна удружења из општине Врбас. 

Манифестација под називом "Сајам завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу", осмишљена је да промовише традицију, културу, обичаје, језик, писмо, "како оних људи који су се у АП Војводину и Србију доселили претходних година и деценија, тако и наших сународника, који су остали на својим огњиштима у државама из региона", рекао је приликом отварања Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе. "Имамо активна завичајна удружења и активне групе грађана који својим радом на најбољи начим представљају заједнице из којих долазе, своје културно наслеђе и традицију. Општина Врбас са задовољством увек помаже њихово деловање, уверена да промоција вредности које они баштине чини и цело друштво бољим и лепшим", рекао је Глушац приликом посете Сајму завичаја у Новом Саду.

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...