Изабрани најбољи спортисти и спортисти клубови у 2019. години

Општина Врбас и Савез спортова изабрали су и наградили најбоље спортисте, тренере и клубове у 2019. години. Плакете су понели појединци и клубови који су остварили најбоље резултате у спортовима и дисциплинама у којим наступају и на тај начин допринели промоцији општине Врбас. Награде су уручили Милан Глушац, председник општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, и Бојан Антонић, ген. секретар Савеза спортова општине Врбас.

Према овој одлуци, најбољи спортиста општине Врбас у 2019. години је Љубо Јалови, кик боксер, члан Клуба борилачких вештина Врбас, а најбоља спортискиња Дајана Грмуша, боксерка, чланица Бокс клуба "Чарнок". За најбољег тренера проглашен је Жељко Жмукић, тренер у Бокс клубу "Чарнок", док је Стафан Цамовић, боксер из истог клуба, проглашен за најбољег младог спортисту. Најбоља млада спортискиња је Александра Грдан, чланица Џудо клуба "Тори". Најбољи мушки спортски колектив је РК Врбас, а најбољи женски ЖРК Врбас. Ове године уручене су и четири специјалне плакете, за вишегодишње репрезентовање општине Врбас у светским спортским оквирима, и то: Борису Ројевићу, селектору младе рукометне репрезентације Србије, Ненаду Њарадију, кондиционом тренеру шпанског фудбалског прволигаша Депортиво Алавес, те рукометашима, интернационалцима Голубу Докнићу, који игра рукомет у Аустрији, и Предрагу Вујадиновићу који игра у Румунији.

"Врбас је град спорта и улаже значајна средства у ову област. Наш Центар за физичку културу на услузи је спортистима, бесплатно, и, превасходно, уз таленат и рад спортиста и стручно вођење тренера, резултати које они постижу нису изненађење. Спортисти су најбољи амбасадори општине Врбас и наш је циљ да што више младих укључимо у спортске активности, како би имали континуитет у добрим резултатима. Трудићемо се да им пружимо све могућности за развој", рекао је Глушац и честитао свим овогодишњим лауреатима на сјајним резултатима и признањима које су заслужили.

Кик боксер Љубо Јалови десети је пут изабран за најбољег спортисту године у општини Врбас. "Сваке године ме ова награда посебно обрадује јер потврђује да сам добро радио. Ове године сам освојио професионалну титулу првака Европе, Светски куп у Холандији и бронзану медаљу на Светском првенству у Сарајеву. Задовољан сам оствареним и надам се да ће и следеће године бити резултата који ће оправдати признање које ми је доделио град", рекао је Јалови.

"Годину која истиче оцењујем јаком деветком. Оствариле смо највећи успех за ЖРК Врбас и ушле у највиши ранг такмичења у Србији, што нас све чини срећним. Верујем да можемо још боље у 2020. години, чиме би оправдале поверење људи и празнање које смо добили", рекла је Јована Васиљковић, капитен ЖРК Врбас.

Рукометни голман Голуб Докнић, како је истакао, пријатно је био изненађен позивом и одлуком општине Врбас и Савеза за спорт да му додели посебно признање, за представљање општине Врбас на рукометним теренима широм Европе. "Хвала општини Врбас и Спортском савезу који су показали да нас нису заборавили. Годинама сам у иностранству и представљам, надам се на најбољи начин, и град из ког долазим и у ком сам почео да се бавим спортом. Нисам очекивао признање и веома сам срећан због чињенице да су ме изабрали за њега", рекао је Докнић.

Борис Ројевић, тренер РК Војводина и селектор младе рукометне репрезентације Србије, истакао је да је сваки добар резултат који Врбашани постижу ван свог града, промоција и самог Врбаса. "Тренутно сам и селектор младе репрезентације Србије и сваке године имамо по неког играча из нашег града у њој. Ове године је то млади Момић, прошле године је то био Миловић, и и они учествују у промоцији нашег града", рекао је Ројевић.  

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"