Врбас ускоро добија нови "Локални акциони план за младе"

Општина Врбас ставила је на јавни увид и расправу нови плански документ о коме ће се у будућности изјашњавати локални парламент - "Локални акциони план за младе општине Врбас за период 2019 – 2024. година". Општина Врбас се овим документом обавезује да ће пружати једнаке могућности младима из свих друштвених група, без обзира на било коју различитост, обезбедити подршку и расположиве ресурсе за реализацију предложених мера, у складу са могућностима, као и укључити све одговорне стране и анимирати локалну заједницу да овај документ буде смерница за промене усмерене у унапређење положаја младих у друштву у наредне четири године.  

"Локални акциони план за младе општине Врбас за период 2019 – 2024. година" доноси пресек тренутног стања положаја младих у друштву, анализу проблема са којима се млади суочавају, подстиче њихов осећај корисности, мотивише их и позива да се укључе у решавање проблема, и представља скуп мера за решавање дефинисаних проблема. Документ посебно наглашава важност следећих области: безбедност младих, здравље младих, информисање младих, образовање младих, заштиту животне средине, запошљавање младих, културу, спорт, слободно време младих и активности младих.

Комисија за израду Локалног акционог плана политике за младе у току свог рада и креирања мера за побољшање статуса младих у општини Врбас користила је принципе на којима је заснована омладинска политика, који су у складу са принципима Националне стратегије за младе јер проистичу из вредносног система чији су основ Устав Републике Србије, Универзална декларација о људским правима, Конвенција УН о правима детета са протоколима, Конвенција савета Европе о људским правима и основним слободама и међународни пакет закона о грађанским и политичким правима.
 
"Локални акциони план за младе општине Врбас за период 2019 – 2024. година" можете видети овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"