ЖРК Врбас одличан у дебитантској сезони у Суперлиги Србије

Женски рукометни клуб Врбас у дебитантској сезони у Суперлиги Србије, мимо свих очекивања, остварио је одличан резултат. Довољан је био јесењи део првенства да Врбашанке скрену пажњу рукометне јавности на потенцијал којим располажу и од екипе за коју су многи мислили да ће бити лак плен за противнике, стигну до непожељног ривала за све прозивнике, ривала који у сваку утакмицу улази са јасним циљем да победи.

У конкуренцији десет врхунских екипа ЖРК Врбас је полусезону завршио на одличном шестом месту, са осам освојених бодова који прикупљени кроз четири победе, уз пет пораза.  

Спортски директор клуба Дамир Ројевић задовољан је показаним и оствареним, а још снажније задовољство, како је рекао за vrbas.net, обузима га спознајом да у Врбасу, у оквиру овог клуба, расте и развија се један здрав, дугорочни спортски пројекат кроз који се формирају и стасавају млади људи и спортисти.


"Првенство смо отворили са четири пораза у низу, али они су дошли након страховито тешког распореда на почетку такмичења, у мечевима против најбољих екипа Србије, али и као резултат неискуства и страхопоштовања према највишем рангу такмичења. Платили смо данак и двонедељном кашњењу са почетком припрема, па смо део кондиције, уигравање екипе и форму морали тражити и кроз званичне утакмице, уместо кроз пријатељске. Након тога сви су помислили да ћемо бити лак противник за остале екипе, али нама то није нарушило веру да можемо да се равноправно носимо и са најбољима. И у првим поразима показали смо да знамо да играмо, тренери противничких екипа брзо су увидели да нисмо никакви аутсајдери и сви су знали да ће резултати стићи.    У следећих пет кола стигле су четири победе и само један пораз, па смо први део сезоне завршили на за нас високом шестом месту, задовољни приказаним и спремни да истим путем наставимо и у пролећном делу сезоне", рекао је спортски директор Ројевић.


Вучице су истовремено оствариле и врхунски резултат у такмичењу за КУП Србије. Поновиле су успех од пре две године и избориле финале Купа на нивоу Војводине, које је заказано за уторак, 17. децембар, у Новом Бечеју, а противник је екипа Железничара из Инђије, петопласирана екипа Суперлиге.

"Клуб одише искреним односом према спорту, краси га велика радна енергије и нико не жали труд да се стигне до бољих резултата, од управе и тренера до играчица свих екипа. Што је најважније, одавно нисмо имали толико добру екипу људи, девојке се искрене пријатељице међу собом, на услузи им је сваки део клуба, и такви односи, уз рукометни таленат којим располажу, не могу да не донесу и спортске резултате. Наш циљ у првој суперлигашкој сезони је да сачувамо статус у највишем рангу такмичења, међу десет најбољих екипа Србије, што јесте феноменалан успех за град оволике величине и оволике снаге, и поред свих његових добрих спортских предиспозиција. Пре само седам година били смо 13. екипа у 2. лиги Војводине, а данас смо у елитном рангу. За то су заслужне све девојке и људи који воде клуб, тренери Милутин Лучић и Данимир Ћурковић, и председник клуба Александар Луковић, уз све друге ангажоване чланове", рекао је Ројевић.    

  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"