Врбас потписник Декларације о заштити пчела

Покрајинска владa и Национална алијанса за локални економски развој - НАЛЕД, анализирали су јуче резултате трогодишње сарадње (2017 - 2019) и постигнуте ефекте у унапређењу капацитета локалних самоуправа у Војводини и пословног амбијената за привлачење инвестиција. Анализирано је више области међу којима је и успостављање система пријаве сезонских радника у пољопривреди, а у њој, као посебно успешна, издвојила се општина Врбас, заједно са општинама Кула, Сремска Митровица и Апатин, градовима Сомбор и Нови Сад, саопштено је након састанка челника Покрајинске владе и НАЛЕД-а.

"НАЛЕД је последњих година веома активан и представља неку врсту додатне енергије која националну, покрајинску и локалну администрацију усмерава на решавање оних проблема које детектују привредници", казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић. Извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић казала је да су се општине и градови у Војводини издвојили у свим државним системима и базама као успешнији од републичког просека. "Разговарали и о програмима који дају подршку малим привредницима и занатлијама. Заједно радимо на изради средњорочног плана руралне комасације и подстицању органске производње", рекла је Виолета Јовановић и додала да је акценат и на промоцији културе, уметности и наслеђа као виталног стуба локалног развоја.

Истовремено, представници градова и општина потписали су Декларацују о заштити пчела Србије, чији је циљ да се заустави штетна пракса третирања комараца из ваздуха средствима која су отровна за пчеле. У име општине Врбас документ је потписала Ивана Крезовић, начелница Општинске управе. 


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"