Врбас ускоро богатији за 500 садница црног бора

Четвртак као део "Зелене недеље у АП Војводини" укључио је и Врбас у акцију озелењавања и пошумљавања површинама око јавних установа. У нашем граду изабране су површине око Опште болница Врбас и Геронтолошког центра, а предвиђена је садња 500 садница црног бора.

Ова активност установљена је на основу Декларације о заштити животне средине, коју је, на предлог Покрајинске владе, усвојила Скупштина Војводине, а траје од 02. до 06. децембра. У оквиру ње, на зеленим у целој покрајини, биће посађено 10.000 нових садница тополе, брезе, црног бора, храста и каталпе.

Општина Врбас систематски приступа питањима и акцијама заштите животне средине, од оваквих какво је озелењавање и пошумљавање, до оних највећих и најсложенијих, какве су прерада отпадних вода или ревитализација Великог бачког канала. Површине под шумама морају бити увећане, па тако и у општини Врбас, и зато акције попут ове, у којој имамо подршку и помоћ Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, као и јавних предузећа "Србијашуме" и "Војводинашуме", имају за нас велику вредност и без дилеме са задовољством учествујемо у њима, речено је након почетка садње црног бора у дворишту Опште болнице Врбас.

Акцији су се данас придружили представници локалне самоуправе и ове здравствене установе, тако да су прву садницу засадили Милан Глушац, председик општине Врбас, Предраг Ројевић, саветник председника општине, и Миодраг Шошкић, помоћник директора за правне, кадровске, опште и техничке послове ОБВ.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"