Потпредседник ПВ Ђорђе Милићевић посетио Врбас

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са сарадницима, боравио је данас у радној посети општини Врбас. Он се састао са председником општине Врбас Миланом Глушцем, а затим обишао радова у Блоку 100, у којем се тренутно инфраструктурно опрема радна зона за познатог инвеститора. Ове радове, као и радове у Блоку 44, где се гради велики паркинг простор, са 56 милиона динара финансира Покрајинска влада. Заједно са Милићевићем, општину Врбас су посетили Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине, и Никола Жежељ, директора Развојне агенције Војводине.

"Покрајинска влада и Управа за капитална улагања финансирају две велике инвестиције у Врбасу; ради се о изградњи приступне саобраћајнице и свих пратећих елемената у радној зони у Блоку 100, где се очекује долазак једног инвеститора и отварање у првој фази 40 а касније до 70 радних места. У оквиру ове инвестиције вредне укупно 56 милиона динара, гради се и паркинг простор у центру Врбаса, на месту где се налазе све важне градске институције, што ће решити једно од важних саобраћајних питања. На састанку са руководством општине Врбас анализирали смо досадашњу сарадњу, у претходних три и по године, колико ради ова Покрајинска влада, и задовољни смо постигнутим. Сумирали смо то и у бројкама и утврдили да се близу једне милијарде динара слило из покрајинског буџета у општину Врбас, што кроз директне инвестиције, што кроз субвенције за привреду и пољопривреду. Наставићемо да радимо на исти начин и на новим развојним пројектима и сложили смо се да је потребно наставити са радовима на дефинисању нових радних зона, пре свега на оној која је у припреми, уз ауто-пут", рекао је Милићевић и изразио задовољство што је у Врбасу јасно приметна и велика инвестициона активност Владе Србије. 

"Реконструкцију пута од коридора 10 до уласка у град, а затим и наставак који следи ка суседној Кули, значи пуно за привреду и за грађане. Следи и инвестиција у Општу болницу, па инвестиције у школске објекте, и са републичког и са покрајинског нивоа, чине да живот грађана у општини Врбас буде и бољи и квалитетнији", рекао је Милићевић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, захвалио се потпредседнику Покрајинске владе и његовим сарадницима на континуираној подршци, на коју локална самоуправа увек наилази када припреми добар пројекат од интереса за друштво и грађане. "Сарађивали смо на најразличитијим пројектима. Састанак је послужио да дефинишемо неколико праваца у којим можемо наставити ту сарадњу, а најбитније је да имамо пројекте чија ће реализација довести до упошљавања наших грађана. Имамо отворену комуникацију са Покрајинском владом и Владом Србије, остварили смо синергију која даје резултате, улагали смо у све области, у област инфраструктурно развоја града, у енергетику, просвету, социјалну заштиту, културу, у све оно што може донети бољи живот свих грађана општине Врбас", рекао је Глушац.

Заједно са председником општине Врбас, у разговору са представницима покрајинских органа и институција, учествовали су заменица председника општине Врбас Миљана Штулић, саветник председника општине Предраг Ројевић, посланица у Скупштини АП Војводине Сања Жигић, и чланови Општинског већа.

КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

14. јан 2020. КУЛТУРА

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

У најужи избор за књижевну награду "Златни сунцокрет" жир...

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

13. јан 2020. КУЛТУРА

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у ...

"Скулптура у теракоти, три погледа"

09. јан 2020. КУЛТУРА

"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14...

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

19. дец 2019. КУЛТУРА

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...